DHL Beste Webwinkel Award

Categorie
Gepubliceerd op: 22 april 2024
Bijgewerkt op: 22 april 2024
Shopping Awards 800X400

Naar aanleiding van de Shopping Awards is er een interview afgenomen met Michel Clausing, CCO DHL eCommerce Benelux, over de DHL Beste Webwinkel Award. 

DHL is al vele jaren betrokken bij de Shopping Awards en de verkiezing voor DHL Beste Webwinkel van 2024. Waarom sponsort DHL deze award?

‘Ruim tien jaar is DHL partner van de Shopping Awards. In die periode zijn zowel wij als vele webwinkels enorm gegroeid, met en dankzij elkaar. Dit evenement is een mooi podium om het harde werken en de gezamenlijke successen in de sector op feestelijke wijze te vieren.’

Wat maakt een webwinkel anno 2024 tot ‘DHL Beste Webwinkel’?

‘Een onafhankelijke jury en het publiek bepalen welke webwinkel het meest inspireert en er met de titel vandoor gaat. Maar als logistiek partner zien we dat ondernemers die omnichannel aanbieden de continuïteit van hun bedrijfsvoering het beste voor elkaar hebben. Het zijn de e-tailers die ook winkels openen waar wij nu de grootste groei zien.’

Wat is momenteel de belangrijkste ontwikkeling waar webshops mee te maken hebben?

‘Dat is de bewustwording bij consumenten op het gebied van duurzaamheid. Die bewustwording vertaalt zich binnen e-commerce in meer aandacht voor bezorging en de verpakking, en leidt tot veranderend retourgedrag in de logistiek. Deze ontwikkeling biedt webshops ook kansen, want tweedehands is hip en dat zorgt voor een enorme groei van online marktplaatsen.’

Welke ontwikkeling wordt komende jaren voor alle webwinkels belangrijk?

‘De opkomst van niet-Europese alternatieven is een verrassende ontwikkeling. Consumenten kunnen kiezen uit een snel groeiend aantal webwinkels, die soms lokaal ogen maar globaal opereren. Ook die webshops kiezen vaak voor DHL als vervoerder. Een andere ontwikkeling die we zien is dat webwinkelend Nederland het steeds prettiger vindt om het ophaalmoment zelf te kiezen en het pakket op te halen bij een servicepunt of pakketautomaat. Het aanbieden van out-of-home-opties in de check-out is een must voor iedere webwinkel.’

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Oproep: Denk mee over de herziening van de Code E-mail

    Gepubliceerd op 2 mei 2024
    Categorie

    De Code E-mail, die ooit een basis legde voor de regulering van e-mailmarketing, is aan herziening toe vanwege veranderingen in de markt.

    Notificatie 800 X 400
  • Deuren en maatwerk als uitzondering op het herroepingsrecht

    Gepubliceerd op 29 april 2024
    Kennisartikel

    De Geschillencommissie Thuiswinkel heeft onlangs weer uitspraak gedaan in een zaak waar de vraag speelde of de deuren in kwestie als maatwerk uitgezonderd waren van het herroepingsrecht.

    Deurenmaker
  • Zelfscan voor digitale toegankelijkheid uitgebreid

    Gepubliceerd op 25 april 2024
    Categorie

    Steeds meer ondernemers streven naar digitale toegankelijkheid, zodat ook mensen met een beperking online kunnen browsen en winkelen. Vanaf 28 juni 2025 moeten websites en webshops en apps voor iedereen toegankelijk zijn.

    Vinden al jouw bezoekers wat ze zoeken? Scan 'm op toegankelijkheid: Ismijnsitetoegankelijk.nl
  • PayPal Beste Starter Award

    Gepubliceerd op 24 april 2024

    Naar aanleiding van de Shopping Awards zijn er interviews afgenomen met winnaar Anne de Korte van Dutchies en Maarten Zwaan, Market Leader PayPal Benelux & Ireland, sponsor van de PayPal Beste Starter Award.

    Prijzen 800X400