Tel Sell part of Mediashop: “Een unieke homeshopping ervaring”

Categorie
Gepubliceerd op: 8 december 2023
Bijgewerkt op: 15 februari 2024
Geschreven door
Mediashop 800 X 400

Al meer dan 25 jaar is Tel Sell / Mediashop actief in Nederland en België. In 2018 werd het bedrijf overgenomen door de Oostenrijkse Mediashop Group, een gevestigd omnichannel distributiebedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt en verkoopt. Als Europees marktleider op het gebied van homeshopping is Mediashop Group een betrouwbare partner voor meer dan 175 tv-stations en opereert het momenteel in meer dan 40 landen. We spreken vandaag met René Cato, CEO Mediashop Benelux BV, over de unieke waarde en over de uitdagingen van Tel Sell / Mediashop.

Waar zijn jullie trots op?

“We hebben een unieke propositie waarbij televisie nog altijd de voornaamste traffic-driver is. We zien dat de conversie steeds vaker succesvol online plaatsvindt. Ook is er afgelopen jaar aanzienlijk geïnvesteerd in de online aanwezigheid van Tel Sell. Zo vond er vorig jaar een grote  relaunch plaats van onze webshop waarbij onze nieuwe front-end and back-end platform als eerste in Nederland werd gelanceerd. We werden geconfronteerd met de nodige infrastructuuruitdagingen, maar hebben deze kunnen overwinnen, waardoor andere webshops binnen Mediashop Group nu ook succesvol opereren op het nieuwe platform”, vertelt René.

Wat zijn jullie grootste uitdagingen? En hoe gaan jullie daarmee om?

“Het aanspreken van een nieuw en jonger publiek naast onze reeds bestaande doelgroep, die voornamelijk via televisie wordt bereikt, vormt onze voornaamste uitdaging. Door op een meer strategische wijze te adverteren en te profiteren van opkomende online kanalen en social media, streven wij ernaar om het nieuwe publiek effectiever te bereiken en te betrekken”, aldus René.

Daarnaast heeft René het ook over een een andere grote uitdagingen, namelijk dat er veel partijen zijn die hun producten kopiëren en productnamen illegaal gebruiken voor verkoopdoeleinden: “De consument ziet niet altijd het verschil tussen deze namaakproducten en wordt dan benadeeld, omdat ze over het algemeen van mindere kwaliteit zijn en niet aan de beloofde prestaties voldoen. Als Tel Sell / Mediashop ondervinden we veel hinder van dergelijke praktijken en daarom adviseren we onze klanten ten zeerste om te allen tijde het originele TV-product bij ons aan te schaffen”, vertelt René.

Hoe is de synergie en de communicatie tussen jullie Oostenrijkse collega’s en het Nederlandse team?

Met het hoofdkantoor in Neunkirchen, Oostenrijk, en diverse kantoren in verschillende landen, waaronder Duitsland, Zwitserland, Turkije, en Hongarije, heeft Mediashop Group een internationaal bereik. Het Nederlandse team, werkzaam vanuit Almere, speelt een integrale rol in de activiteiten en onderhoudt nauwe betrokkenheid bij andere landen: “De communicatie verloopt vlot, waarbij Engels als voertaal fungeert, ondersteund door regelmatige Benelux-overleggen waarbij vertegenwoordigers uit verschillende landen participeren. Het intranet speelt een cruciale rol bij het delen van informatie en het organiseren van de diverse bedrijfsactiviteiten”, vertelt René.

Lidmaatschap bij Thuiswinkel.org: Betrouwbaarheid en veilig winkelen

Het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org benadrukt de betrokkenheid van Tel Sell / Mediashop bij veilig en vertrouwd online winkelen. René vertelt dat voor hun doelgroep betrouwbaarheid een cruciale factor is. Het lidmaatschap fungeert volgens René als bewijs van hun toewijding aan een serieuze online aanwezigheid, wat zich niet beperkt tot televisieverkoop.


Wil je na het lezen van dit artikel nog meer weten over Tel Sell/ Mediashop?

BEZOEK DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Europese Unie beschermt consumenten tegen misleidende duurzaamheidsclaims

    Gepubliceerd op 24 april 2024
    Categorie

    Europese Unie neemt maatregelen om consumenten in e-commerce te beschermen tegen misleidende marketingpraktijken. Lees meer in dit artikel.

    Wetgeving Europa
  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)
  • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Kennisartikel

    Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

    Klantcontact
  • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

    Gepubliceerd op 18 april 2024
    Kennisartikel

    Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

    Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400