Thuiswinkel e-Academy certificeert eerste mbo-opleidingen E-commercespecialist

Gepubliceerd op: 31 januari 2023
Bijgewerkt op: 31 januari 2023
Geschreven door
Educatie Top View Laptop En Boeken (2) 800X400

Thuiswinkel e-Academy heeft onlangs de eerste twee mbo-opleidingen E-commercespecialist gecertificeerd: Vonk in Den Helder en ROC Friese Poort. “Dit is een mooie stap voorwaarts,” zegt Riana Wassing, programmamanager e-Academy bij Thuiswinkel.org, “want voorheen lag de wens vanuit de e-commercesector op studenten uit het hbo en wo. Nu e-commerce steeds volwassener is geworden en een steeds grotere rol speelt in de Nederlandse samenleving, zien we ook de behoefte aan goed opgeleide mbo’ers toenemen.”

Hierin voorziet de nieuwe mbo-opleiding E-commercespecialist die vanaf september 2023 door diverse mbo’s wordt aangeboden. Deze bereidt studenten allround voor op werken in de e-commercesector, met aandacht voor onder andere online marketing, customer journeys en de basis van e-commerce.

Vonk en Friese Poort hebben al in het ontwikkelstadium gekozen voor certificering door Thuiswinkel e-Academy. Riana Wassing legt uit: “Wij hebben profielen ontwikkeld, een soort meetlat waar we de inhoud van een opleiding langs leggen. Die profielen laten wij elk jaar door professionals uit de e-commercesector scannen. Zo blijft de opleiding relevant en aansluiten bij de praktijk. Oude items gaan eruit en nieuwe hot topics komen erin. Hiermee zegt de branche tegen het onderwijs: deze opleidingen sluiten aan bij de praktijk.”

Wil je meer weten over het certificeren van opleidingen of welke opleidingen al gecertificeerd zijn? Lees dan hier verder.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • In 2023 meer pakketten verstuurd dan in 2022

    Gepubliceerd op 16 mei 2024
    Kennisartikel

    In 2022 zagen we nog een daling in het aantal verstuurde pakketten ten opzichte van het jaar daarvoor, maar in 2023 zien we weer een stijging.

    Pakketjes Bezorgen In 2023
  • Navigeren door de gevaren van verboden prijsafspraken en online misleiding

    Gepubliceerd op 15 mei 2024
    Kennisartikel

    Thuiswinkel.org heeft recent de webinar: Verboden prijsafspraken en online misleiding georganiseerd. Wat zijn de belangrijkste learnings?

    Webinar Herroepingsrecht
  • Nieuwe business partner: Troostwijk Auctions

    Gepubliceerd op 14 mei 2024

    Vandaag spreken we met Alfred Blom, Accountmanager, over het bedrijf en over hoe zij de leden van Thuiswinkel.org verder kunnen helpen.

    Troostwijk
  • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

    Gepubliceerd op 13 mei 2024
    Kennisartikel

    Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

    Duurzaamheid 800 X 400 (1)