BEUK Meubels maakt de on- en offline wereld een stukje mooier
Bijgewerkt op: 9 april 2021
Duurzame meubels van onze eigen Hollandse bodem, geproduceerd door Nederlandse meubelfabrikanten. BEUK Meubels werkt samen met de beste Nederlandse meubelfabrikanten om hun liefde voor kwaliteitsmeubels online door te vertellen. Zo laten ze mensen kennismaken met ijzersterke en duurzame meubels van onder andere FSC-hout tegen scherpe prijzen. We spreken Andrew Vafi, eigenaar van BEUK Meubels, een platform voor gepassioneerde Nederlandse meubelmakers die met duurzame materialen hun kwalitatieve meubels maken.
Waarom ben je BEUK Meubels gestart?
“Toen ik nog bij bol.com werkte, zag ik dat veel massaproducten, onder andere uit China, op de online markt worden gezet door slimme e-commercejongens of bedrijven met veel budget. Slechte kwaliteit of moeilijke branches werden niet snel aangepakt. Gevolg: een massa aan producten online, ondanks dat het hart van de productie soms ver te zoeken was.”
“Op het moment dat ik in contact kwam met een Brabantse meubelmaker, een familiebedrijf dat al drie generaties met trots hun meubels produceert, vond ik het mijn taak om al mijn online ervaring in te zetten om bedrijven te helpen die niet de e-commercekennis of de budgetten hebben om hun producten goed online neer te zetten. Sinds dat moment werk ik elke dag om de online meubelwereld te veranderen en Nederlandse meubelfabrieken – die duurzame materialen gebruiken – in contact te brengen met de consument. Ik hoop hiermee enerzijds de online zichtbaarheid te geven aan onze Nederlandse meubelmakers en anderzijds ons land een stuk mooier te maken door rekening te houden met lokale productie en de natuur, bijvoorbeeld door het gebruik van FSC-hout.”
Waar ben je trots op?
“Ik ben trots dat ik Nederlandse fabrieken hun online zichtbaarheid mag en kan geven, en hierdoor een samenwerking kan creëren waarbij iedereen in zijn kracht staat. Voor hen de productie van meubels en voor mij e-commerce. Allemaal met als doel om samen Nederland en de natuur mooier te maken.”
Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt?
“Jammer genoeg ben ik niet altijd even blij met de e-commercetrends. Ongekend hoge uurtarieven worden tegenwoordig gehanteerd door online marketingbureaus, online blogs voor seo-waarde in plaats van echt de boodschap overbrengen en focus op kortetermijngewin. De slimme e-commercejongens pakken dit goed op en creëren dus veel zichtbaarheid. Ongeacht of de merken/producten dit wel of niet verdienen. Ik zou het mooier vinden als er weer een balans komt tussen gepassioneerd ondernemerschap en zichtbaarheid online. Dat we elkaar ondersteunen om de kwaliteit online hoog te houden.”
Welk toekomstplannen heb je nog?
“Zorgen dat elke meubelmaker van Nederland zijn online zichtbaarheid krijgt. We hebben nu vier Nederlandse fabrieken aan ons gekoppeld. Ik zou het mooi vinden als naast de grote jongens ook de kleine meubelmakers zich online gaan positioneren bij ons. Dan kunnen zij zich blijven focussen op mooie meubels maken en zorgen wij voor de optimale e-commmerce belevenis voor de klant. Denk aan oprechte klantenservice, een goede logistieke propositie en online zichtbaarheid van hun naam/merk.”
Waarom ben je lid geworden van Thuiswinkel Waarborg?
“Thuiswinkel.org is een oprechte organisatie vind ik, die focus legt op duurzame groei binnen de e-commercewereld, zorgt voor transparantie en daarnaast een toekomst creëert waarin iedereen van elkaar kan leren. Gezien de trends die nu spelen in de e-commercewereld, waarin vooral veel geroepen wordt (bijvoorbeeld een uitgebreid artikel over een minimale productpage-aanpassing, terwijl als je goed kijkt het alleen maar gaat om een stijging van de seo-waarde van een marketingbureau), zie ik de waarde van Thuiswinkel.org met de dag stijgen. Het doel van Thuiswinkel.org is om de balans tussen het optimaliseren van online zichtbaarheid en zorgen dat ondernemers dicht bij hun hart blijven zo te houden in de e-commercewereld. Een moeilijke opdracht, zou ik zo zeggen. Al hoop ik zo dat Thuiswinkel.org deze naam kan en mag houden om dit te coördineren. Ik zou ze supporten.”