Position paper: gepersonaliseerd adverteren
Bijgewerkt op: 16 november 2021
In het Europees Parlement gaan stemmen op om een algemeen verbod op gepersonaliseerde advertenties in de Digital Services Act (DSA) op te nemen. Waarom is dit niet wenselijk? Voor wie en waarom zijn gepersonaliseerde advertenties waardevol? En hoe kunnen we gezamenlijk inzetten op het verbeteren van gepersonaliseerd adverteren in plaats van een algemeen verbod?
In deze position paper van DDMA, Thuiswinkel.org, MKB-Nederland, NLdigital, ANVR, Techniek Nederland en INretail wordt toegelicht waarom het nu hét moment is voor het gezamenlijk verbeteren van gepersonaliseerd adverteren.
Downloads
-
Position paper Gepersonaliseerd adverteren
Onderwerpen
Deel deze download
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Dark patterns staan volop in de belangstelling
Gepubliceerd op 20 november 2024KennisartikelVolgens de Europese Commissie worden dark patterns veelvuldig in de online wereld gebruikt. Onderzoeken lopen uiteen, maar stellen dat 40% tot 97% van alle onderzochte websites hier gebruik van maken. Doe jij hier ook aan mee?
-
Doorgestreepte adviesprijs of adviesprijs met daarbij een kortingspercentage is niet meer toegestaan
Gepubliceerd op 14 november 2024KennisartikelDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft haar standpunt over adviesprijzen aangepast, wat grote gevolgen heeft voor verkopers. Onze juristen leggen uit wat dit voor jouw webshop betekent.
-
Verantwoordelijkheid in de keten: nieuwe eisen voor alcoholverkoop online
Gepubliceerd op 14 november 2024Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een wetsvoorstel om de verantwoordelijkheid voor leeftijdsverificatie bij alcoholverkoop uit te breiden naar vervoerders.
-
De Ontbossingswet EUDR: Nieuwe verplichtingen voor online retailers
Gepubliceerd op 30 oktober 2024Werk je met producten zoals koffie, soja, leer of hout? Vanaf 2026 moet je met een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring bewijzen dat je producten ‘ontbossingsvrij’ zijn. Hoe zit dit precies?