Distributed Denial of Service
Bijgewerkt op: 11 mei 2022
In deel drie van de serie ben je meer te weten gekomen over Cybercrime. Deze week zal er gekeken worden naar de ‘DDoS, Distributed Denial of Service’. Heb jij het onderwerp van vorige week gemist? Klik dan hier om meer te weten te komen over Cybercrime. Volgende week komt het onderwerp digitale identiteit aan bod, een digitale identiteit vertegenwoordigt online wie jij bent, bijvoorbeeld met je persoonsgegevens, zaken die je kan/mag doen, voorkeuren, etc.
Veel vragen en diensten op een website afgevuurd
Bij een DDoS aanval worden door aanvallende computers veel vragen of veel netwerkverkeer op een dienst of website afgevuurd, met als doel deze dienst onbereikbaar te maken voor bezoekers. Bezoekers van een dienst of website krijgen dan te zien dat de website of dienst niet beschikbaar is. Een DDoS kan redelijk eenvoudig worden uitgevoerd of ingekocht voor enkele euro’s bij gespecialiseerde malavide websites.
Beschikbaarheid wordt steeds belangrijker
Beschikbaarheid van digitale dienstverlening wordt steeds belangrijker. Betrouwbaarheid en robuustheid zijn daarin twee begrippen die rand voorwaardelijk zijn. Beschikbaarheid van digitale diensten wordt als ‘water uit de kraan’ ervaren, waardoor het dagelijks leven sterk beïnvloed wordt als deze uitvallen. Wanneer een dienst of website is uitgevallen zorgt dat ervoor dat klanten/ burgers niet geïnformeerd kunnen worden. Misbruik is in Nederland komt helaas dagelijks voor. Grote en kleine aanvallen op banken, scholen etc. zorgen voor veel problemen.
Wil jij meer informatie over wat je hier tegen kan doen?
Onderwerpen
Heb je vragen over
dit onderwerp?
Neem dan contact op met onze expert.
Deel dit kennisartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Veilig online winkelen: maatregelen tegen aankoopfraude
Gepubliceerd op 4 november 2024CategorieDe publieke versie van de Criminal Journey is gepubliceerd op de website van de integrale aanpak online fraude. Lees hier welke maatregelen er zijn ontwikkeld.
-
Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie gaat weer open
Gepubliceerd op 23 september 2024De subsidieregeling "Mijn Cyberweerbare Zaak" biedt kleine bedrijven een vergoeding voor cyberveiligheidsmaatregelen. Ontdek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen!
-
Mkb in gevaar: waarom jouw bedrijf nú actie moet ondernemen tegen cybercriminaliteit
Gepubliceerd op 17 juni 2024In opdracht van de Cyber Security Raad heeft Deloitte een onderzoek gedaan naar de oorzaken van de cyberweerbaarheidskloof tussen bedrijven. Wat de voornaamste conclusies zijn, lees je in dit artikel.
-
Echt niet vandaag: actiedag tegen digitale criminaliteit
Gepubliceerd op 4 april 2024CategorieIn Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers van digitale criminaliteit bij de politie. Alle reden voor de politie Oost-Nederland met meer dan tachtig partners in actie te komen.