Glasvezelinternet voor jouw bedrijf

Gepubliceerd op: 18 maart 2022
Bijgewerkt op: 28 maart 2022
Geschreven door
Glasvezel 800 X 400
Business Partner

Glasvezelkabels zijn sterker, betrouwbaarder en kunnen veel meer data verwerken dan traditionele koperkabels. Niet voor niets ligt er door heel Nederland al jarenlang een glasvezelnetwerk voor vitale verbindingen.

In principe maak je met jouw bedrijf dus al voor meer dan 90% gebruik van glasvezel, zelfs als je geen glasvezelinternet afneemt. In dat geval is alleen het laatste stuk van de verbinding nog geen glasvezel.

Als je kiest voor glasvezelinternet voor jouw bedrijf voeg je ook het belangrijke laatste deel toe aan het glasvezelnetwerk. Op die manier profiteer je van alle snelheid die er beschikbaar is, in dit geval tot en met binnen jouw bedrijf.

7 voordelen van glasvezel voor bedrijven

Met glasvezelinternet (https://www.internetvergelijk.nl/verbindingen/glasvezel/) voor jouw bedrijf profiteer je van 7 belangrijke voordelen:

  1. Snelheid tot 100 Gbps Hoge betrouwbaarheid
  2. Supersterk signaal
  3. Meer bandbreedte
  4. Downloadsnelheid = uploadsnelheid
  5. Lagere latency
  6. Werken in de cloud

Snelheid tot 100.000 Mbps

Glasvezel is veel sneller dan iedere andere verbinding die je zakelijk zou gebruiken. Dat wil zeggen, de verbinding kan veel sneller zijn dan wat je tot nu toe gewend bent. Aanbieders van de abonnementen bepalen de snelheid die je kunt gebruiken.

Je kunt rekenen op snelheden tot maar liefst 100.000 Mbps (100 Gbps). Dat is veel sneller dan wat je gewend bent via DSL en via de kabel. De techniek biedt naar de toekomst toe zelfs nog meer snelheid, waardoor je daar met het hele bedrijf onbezorgd gebruik van kunt maken.

Hoge betrouwbaarheid

Die supersnelle verbinding is zakelijk pas interessant als je daar betrouwbaar gebruik van kunt maken. Het grote voordeel van glasvezel is dat dit een stuk sterker is dan koper. Dat betekent dat invloeden van het weer en van de omgeving in het algemeen veel minder snel tot problemen zullen leiden.

Bovendien is glasvezel veel beter bestand tegen zowel menselijke als elektrische interferentie. Dat betekent dat het signaal stabiel blijft, wat er ook gebeurt. Zo kun je altijd rekenen op razendsnel internet, zonder de storingen van ADSL en de kabel.

Supersterk signaal

We gaven je al aan dat de vitale delen van het internetnetwerk in Nederland gebaseerd zijn op glasvezel. Het laatste stuk tot aan jouw bedrijf bestond dan nog uit een ander type verbinding, voor DSL of via de kabel. Een groot nadeel daarbij was dat de signaalsterkte afnam naarmate je verder van het verdeelpunt af zat.

Met glasvezel heb je daar geen last van. De signaalsterkte is zo hoog dat je hier niets van merkt over grotere afstanden. Het internet blijft supersnel, ook als je veel verder van het verdeelpunt af zit. Dat betekent in de praktijk dat je zelfs vanaf afgelegen locaties zakelijk supersnel kunt werken.

Meer bandbreedte

De bandbreedte bij glasvezel is een stuk groter. Wat dat betreft zal je niet zomaar tegen de limiet aanlopen. Dat betekent dat je zakelijk goed gebruik kunt maken van:

  • Videobellen
  • Bestandsdeling
  • Cloudapplicaties
  • Streaming in HD (of 4K)
  • SIP-trunking

Downloadsnelheid = uploadsnelheid

Glasvezel biedt ‘symmetrische snelheid’. Dat betekent dat de snelheid voor downloaden gelijk is aan die voor uploaden. Dat wordt voor steeds meer bedrijven belangrijk. Zowel tijdens videobellen als bij bestandsdeling is het net zo belangrijk om te uploaden als om te downloaden.

Dankzij glasvezel is er een veel hogere snelheid beschikbaar om mee te uploaden. Daar waar een verhouding van 10:1 gebruikelijk was voor downloaden en uploaden is die verhouding dankzij glasvezel 1:1.

Lagere latency

Glasvezel garandeert meer snelheid en betrouwbaarheid, zowel voor het downloaden als het uploaden. Bovendien ligt de latency een stuk lager. Die is de tijd die er nodig is om verbinding te maken, zodat je internet kunt gebruiken.

Dus wil je over pagina’s surfen, berichten met elkaar delen of bijvoorbeeld met elkaar bellen? Dankzij de lagere latency werkt dat allemaal veel vlotter en zonder vertragingen. Dat biedt de mogelijkheid om apps vanuit de cloud te gebruiken en bijvoorbeeld via VoIP met medewerkers of klanten te bellen. Bovendien kun je bestanden downloaden zonder vertraging of daarin samenwerken zonder haperingen.

Werken in de cloud

Ten slotte biedt een glasvezelverbinding de mogelijkheid om als bedrijf (volledig) in de cloud te werken. De snelle verbinding (voor downloaden én uploaden) en de lage latency maken dit mogelijk. Dankzij de betrouwbaarheid kun je op cloud-apps vertrouwen zoals je dat gewend bent van applicaties die je downloadt en lokaal installeert.

Het biedt meer mogelijkheden om samen te werken, zowel op kantoor als over heel grote afstanden. Op die manier maakt glasvezel een volgende generatie ondernemen mogelijk, waarin de cloud een centrale rol speelt. Wil je meer weten over de voordelen van glasvezel voor jouw bedrijf?

Neem dan een kijkje op de website van INTERNETVERGELIJK.NL> 

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp