Veilige e-mailstandaarden (2/5): bescherm jij jouw merk en identiteit genoeg?
Bijgewerkt op: 2 november 2021
Het kost veel tijd, geld en energie om een goede merkidentiteit en dus een positief imago op te bouwen. Wat je dus niet wilt, is dat anderen dit beschadigen. Op dit moment is e-mail impersonation de meest voorkomende methode van phishing met veel imagoschade tot gevolg.
De merkidentiteit van een bedrijf komt voort uit de bedrijfsidentiteit en positionering. Het zijn alle elementen die het merk een gezicht geven in de markt. Hiermee worden niet alleen visuele uitingen, maar ook de boodschap van het bedrijf bedoeld. Een sterke merkidentiteit ligt aan de basis van een positief imago. Het imago wordt opgebouwd door de som van marketingcommunicatie van een bedrijf en de interpretatie van de ontvangers.
E-mail impersonation is een methode van oplichting waarbij een persoon zich via een e-mail voordoet als jou, met exact jouw e-mailadres. De kwaadwillenden azen op de angsten, kwetsbaarheden en verlangens van ons als mens en proberen hier gebruik van te maken. Helaas gebeurt dit bij verschillende bedrijven dagelijks, zonder dat zij het weten.
Negatieve publiciteit en dus imagoschade
Wanneer het e-mailsysteem van jouw organisatie wordt gebruikt door hackers en wordt misbruikt in phishing-aanvallen op jouw klanten, werknemers of prospects, krijgt de organisatie veel negatieve publiciteit en dus imagoschade. Het misbruiken van het maildomein door kwaadwillenden kan ook ertoe leiden dat de ontvangers van de 'terechte' e-mails de echtheid van jouw eigen e-mails in twijfel gaan trekken.
DMARC om je mail te beschermen
Wat kun je hier als organisatie aan doen? DMARC is een technisch beveiligingsprotocol dat is ontworpen om het e-maildomein van de organisatie te beschermen tegen e-mail impersonation. DMARC geeft zekerheid dat de e-mail legitiem is en dat het bericht daadwerkelijk van de afzender afkomstig is. Door DMARC te implementeren zorg je ervoor dat de onbevoegden niet meer namens jouw organisatie e-mails kunnen versturen. Hierdoor wordt jouw merk online beschermt en het internet veiliger gemaakt.
Hoe meer organisaties gebruik maken van DMARC, hoe beter elke e-mailgebruiker wordt beschermd tegen de bedreigingen die verborgen zijn in vervalste e-mails. Dit heeft voor de organisatie positieve gevolgen op het gebied van betrouwbaarheid.
Is jouw maildomein goed beveiligd?
Kevlarr kan jou hierbij helpen. Zij kunnen je organisatie, merk en identiteit beschermen tegen e-mail identiteitsfraude. Ga naar emailveilig.nu en lees meer.
Benieuwd of jullie e-maildomein voldoende beveiligd is?
Doe de test en verbeter je beveiliging
Meer lezen over veilige e-mailstandaarden?
In de volgende artikelen lichten we andere onderdelen toe:
Onderwerpen
Heb je vragen over
dit onderwerp?
Neem dan contact op met onze expert.
Deel dit kennisartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Ontmoet onze business partner Forus-P
Gepubliceerd op 16 december 2024Forus-P is een vertrouwde cybersecuritypartner van Thuiswinkel.org. Wij spraken co-CEO’s Eveline van Manen en Dafna Peters over hun missie, uitdagingen en toekomstvisie.
-
Cyber Resilience Act: versterk de cybersecurity van jouw digitale producten
Gepubliceerd op 27 november 2024CategorieDe Europese Unie introduceert met de Cyber Resilience Act verplichte cybersecurity-eisen voor alle producten met digitale elementen. Ontdek wat deze wet inhoudt en welke verplichtingen er zijn.
-
Veilig online winkelen: maatregelen tegen aankoopfraude
Gepubliceerd op 4 november 2024CategorieDe publieke versie van de Criminal Journey is gepubliceerd op de website van de integrale aanpak online fraude. Lees hier welke maatregelen er zijn ontwikkeld.
-
Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie gaat weer open
Gepubliceerd op 23 september 2024De subsidieregeling "Mijn Cyberweerbare Zaak" biedt kleine bedrijven een vergoeding voor cyberveiligheidsmaatregelen. Ontdek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen!