Veilige e-mailstandaarden (1/5): Zorg dat jouw marketinguiting aankomt
Bijgewerkt op: 14 februari 2022
Iedereen weet dat online communicatie sinds de coronacrisis belangrijker is dan ooit. Eigenaren van webshops moeten online steeds actiever worden om op te vallen. Dit gebeurt vaak via e-mail met gerelateerde blogs, acties en nieuwsbrieven voor de doelgroep. De extra inspanning die hier naar toe gaat moet natuurlijk niet voor niks zijn. Het is helaas niet vanzelfsprekend dat deze e-mails daadwerkelijk bij jouw abonnees aankomen.
96% van de Nederlandse bedrijven heeft hun e-maildomein onvoldoende beveiligd
Je denkt nu vast, waarom zou het niet via de e-mail bij mijn abonnees uitkomen? ABN Amro en marktonderzoeksbureau MWM2 hebben een onderzoek gedaan onder 168 bedrijven. Volgens het onderzoeksrapport zijn een aantal sectoren, waaronder retail, zeer kwetsbaar voor cyberaanvallen omdat zij zich sterk inzetten op digitale dataverwerking en communicatie. Cybercrime is breed, maar heeft veel te maken met e-mail. Heel vaak beginnen cyberaanvallen met e-mailcontact. Schrik niet, maar 96% van de Nederlandse bedrijven heeft hun e-maildomein onvoldoende beveiligd en is hier dus gevoelig voor.
Je e-mail in de spambox?
Dag en nacht ben je bezig om de online zichtbaarheid van de organisatie te vergroten. Dit wordt helaas niet alleen door jouw doelgroep opgemerkt, maar ook door kwaadwillenden. Wanneer het e-maildomein niet goed is beschermd, kan het door hen misbruikt worden om spam te verspreiden. De kans is dan zeer aanwezig dat het gehele e-maildomein op één of meerdere blacklists belandt. Hierdoor worden alle e-mailberichten vanuit dat domein geblokkeerd. Als dit gebeurt zul je veel geld en tijd kwijt zijn voordat het jouw organisatie lukt om weer van deze blacklists afgehaald te worden.
Mocht het e-maildomein onvoldoende beveiligd zijn tegen dergelijke misbruik, dan kan het ertoe leiden dat de ontvangers die veel aandacht geven aan e-mailbeveiliging de e-mails van jullie organisatie standaard naar de spambox verplaatsen. E-mailfilters kijken namelijk steeds vaker of inkomende e-mail voldoet aan de moderne veiligheidsstandaarden.
Verbeter de conversie van jouw e-mails
Het kan geen kwaad om jezelf eens te verdiepen in dit onderwerp. Google eens op de termen DMARC, DKIM & SPF. Door hier aanpassingen aan te laten doen, kan jouw e-mail alleen nog maar worden gebruikt voor de juiste doeleinden. Het positieve gevolg is dat jouw e-mail niet meer in de spambox belandt. Jouw e‑mailadres en daardoor de organisatie wordt betrouwbaarder voor jouw doelgroep. Dit kan uiteindelijk resulteren in een betere conversie op jouw e-mails.
Benieuwd of jullie e-maildomein voldoende beveiligd is?
Doe de test en verbeter je beveiliging
Meer lezen over veilige e-mailstandaarden?
In de volgende artikelen lichten we andere onderdelen toe:
Onderwerpen
Heb je vragen over
dit onderwerp?
Neem dan contact op met onze expert.
Deel dit kennisartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Veilig online winkelen: maatregelen tegen aankoopfraude
Gepubliceerd op 4 november 2024CategorieDe publieke versie van de Criminal Journey is gepubliceerd op de website van de integrale aanpak online fraude. Lees hier welke maatregelen er zijn ontwikkeld.
-
Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie gaat weer open
Gepubliceerd op 23 september 2024De subsidieregeling "Mijn Cyberweerbare Zaak" biedt kleine bedrijven een vergoeding voor cyberveiligheidsmaatregelen. Ontdek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen!
-
Mkb in gevaar: waarom jouw bedrijf nú actie moet ondernemen tegen cybercriminaliteit
Gepubliceerd op 17 juni 2024In opdracht van de Cyber Security Raad heeft Deloitte een onderzoek gedaan naar de oorzaken van de cyberweerbaarheidskloof tussen bedrijven. Wat de voornaamste conclusies zijn, lees je in dit artikel.
-
Echt niet vandaag: actiedag tegen digitale criminaliteit
Gepubliceerd op 4 april 2024CategorieIn Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers van digitale criminaliteit bij de politie. Alle reden voor de politie Oost-Nederland met meer dan tachtig partners in actie te komen.