Het recht op reparatie: naar een duurzaam en winstgevend businessmodel
Bijgewerkt op: 11 november 2024

In onze huidige consumptiemaatschappij lijkt het vaak eenvoudiger om een defect product te vervangen dan te laten repareren. Maar met de aankomende Europese wetgeving voor het recht op reparatie komt daar verandering in. Deze wetgeving legt niet alleen de nadruk op het mogelijk maken van reparaties, maar ook op het aantrekkelijker en economisch haalbaar maken ervan.
In deze podcastserie van de expertgroep Circulair Shoppen in 2030 van Shopping Tomorrow duiken we in het recht op reparatie. Luister naar experts uit diverse sectoren die hun best practices, uitdagingen en tips delen over circulaire businessmodellen.
Beluister de podcast
Onderwerpen
Deel deze podcast
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Samen versnellen met AI – expertgroep zet ideeën om in actie
Gepubliceerd op 16 mei 2025AI ontwikkelt zich razendsnel en biedt volop kansen voor e-commercebedrijven. Maar hoe zorg je dat je als organisatie niet blijft hangen in inspiratie, maar daadwerkelijk bouwt aan iets dat werkt?
-
BOSKA behaalt Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering: ‘Duurzaamheid leeft nu écht in het hele team’
BOSKA behaalt het Thuiswinkel Duurzaamheidscertificaat en maakt duurzaamheid een integraal, gedragen onderdeel van hun e-commerce én bedrijfscultuur.
-
Pinterest: van inspiratie naar actie
Gepubliceerd op 6 mei 2025CategoriePinterest, de visuele ontdekkingstool die miljoenen mensen helpt om een leven te creëren dat ze liefhebben, is meer dan alleen een inspiratieplatform.
-
Geisha behaalt Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering: ‘Van losse initiatieven naar een heldere strategie’
Geisha behaalt Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering. Hoe hebben ze dit gedaan? We spreken Selma Alan, Digital Operations & Sustainability Lead bij Geisha, over hoe ze dit wisten te bereiken.