Herroepingsrecht
Het herroepingsrecht blijft voor veel webwinkeliers uitdagende wetgeving. Hoe zit het nu precies, wat zijn ieders rechten en plichten en bij wie ligt welk risico?
Trending artikelen
-
Modelformulier voor herroeping
Gepubliceerd op 24 augustus 2021DownloadBij aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de koopovereenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Dat is het herroepingsrecht. Wij bieden hiervoor een modelformulier voor herroeping.
-
Neutrale Algemene Voorwaarden
Gepubliceerd op 19 februari 2021DownloadVoor niet-leden hebben wij handige voorbeelddocumenten. Zo weet je zeker dat je aan de wet voldoet.
Een consument die online iets bestelt, kan zich niet op eenzelfde manier laten informeren en kan bijvoorbeeld de producten niet zo beoordelen als in een fysieke winkel. Daarom heeft de consument een recht van ontbinding (herroepingsrecht) van 14 dagen. Welke rechten en plichten de consument nog meer heeft, lees je hier.
Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de
Alle artikelen in Herroepingsrecht
Filter op
-
De herroepingsfunctie
Gepubliceerd op 27 maart 2024KennisartikelDe Richtlijn inzake Financiële Diensten gesloten op afstand (RFD) is op 18 december 2023 in werking getreden. Lidstaten hebben 24 maanden de tijd om de richtlijn in hun nationale wetgeving te implementeren.
-
Het hoe & wat van het herroepingsrecht
Gepubliceerd op 15 maart 2024KennisartikelOnze juristen gaan in op wat het herroepingsrecht nu precies inhoudt.
-
Uitzonderingen op het herroepingsrecht
Gepubliceerd op 30 januari 2024KennisartikelHieronder staat vermeld wanneer je producten, diensten en/of digitale inhoud uitgezonderd kunnen worden van het herroepingsrecht en welke informatieplichten hierbij gelden.
-
Het risico van retoursturen
Gepubliceerd op 4 januari 2024CategorieMaakt de consument gebruik van het herroepingsrecht? Dan kan het wel eens voorkomen dat een geretourneerd product niet of beschadigd geretourneerd wordt bij de webwinkel.
-
Update: Herroepingsfunctie gepubliceerd in EU-Publicatieblad
Gepubliceerd op 6 december 2023Het Europees Parlement heeft “herroepingsknop” aangenomen. De herroepingsfunctie staat in de richtlijn over op afstand gesloten financiële diensten, maar gaat gelden voor alle op afstand gesloten overeenkomsten.
-
Facts & figures over betaald retourneren
Gepubliceerd op 6 december 2023KennisartikelConsumenten wel of niet laten betalen voor retouren? Een vraag die veel retailers bezighoudt.
-
Wetgeving Koop op Afstand
Gepubliceerd op 1 december 2021KennisartikelBenieuwd wat de wet Koop op Afstand inhoudt? Lees alles over de wetgeving zoals het herroepingsrecht en uitgebreide informatieplicht in dit kennisartikel.
-
Abonnement verlengd na proefperiode: nóg een keer de bedenktermijn?
Gepubliceerd op 3 november 2023Mag de klant ook gebruik maken van het herroepingsrecht als de proefperiode is verstreken en het abonnement wordt omgezet in een betaalde abonnementsperiode?
-
De onherroepelijke herroepingsknop
Gepubliceerd op 19 juni 2023CategorieDe kogel is bijna door de kerk, er komt een (soort) herroepingsknop aan. De Europese Raad en Europese Commissie hebben een voorlopige politieke overeenkomst bereikt over het aanpassen van Richtlijn verkoop op afstand van financiële diensten.
-
Thuiswinkel.org bezorgd over uitspraak kantonrechter
Gepubliceerd op 6 juni 2023CategorieThuiswinkel.org is bezorgd over een uitspraak van de kantonrechter dat consumenten online gekochte parfum thuis mogen testen en daarna terugsturen.
-
Wrap-up en Q&A Webinar Herroepingsrecht
Gepubliceerd op 16 maart 2023CategorieOp 16 maart gaf Vincent Romviel een webinar over het herroepingsrecht. Hier lees je alles terug
-
Herroepingsrecht: vijf vragen en antwoorden over terugbetalen
Gepubliceerd op 23 februari 2023KennisartikelWat zijn jouw plichten als webshop als een klant zijn product retour stuurt? Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org, bespreekt enkele verplichtingen die nog weleens worden vergeten.