Wetgeving
Alles wat je wilt weten over wet- en regelgeving rond online verkopen.

Trending artikelen
-
Neutrale Algemene Voorwaarden
Gepubliceerd op 19 februari 2021DownloadVoor niet-leden hebben wij handige voorbeelddocumenten. Zo weet je zeker dat je aan de wet voldoet.
-
Ontwikkelingen omtrent Buy Now Pay Later
Gepubliceerd op 20 maart 2025KennisartikelBuy Now Pay Later (BNPL), ook wel achteraf betalen, staat vol in de aandacht van de media, politici en het publieke debat. In dit artikel lees je wat de laatste ontwikkelingen op dit onderwerp zijn.
-
Modelformulier voor herroeping
Gepubliceerd op 24 augustus 2021DownloadBij aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de koopovereenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Dat is het herroepingsrecht. Wij bieden hiervoor een modelformulier voor herroeping.
Wanneer je een webwinkel runt, heb je automatisch te maken met verschillende wet- en regelgeving. Misschien zelfs niet alleen met het Nederlands recht, maar ook met het Europees recht of andere landspecifieke wetgeving. Op deze pagina verzamelen wij relevantie informatie voor je.
Wist je dat onze leden gratis gebruik kunnen maken van de kennis van onze juristen? Lees hier meer.
Meer weten over wet- en regelgeving op ons afkomt?
Altijd op de hoogte door de
Public Affairs & Legal Update
Met onze tweewekelijkse Public Affairs & Legal Update blijf je op de hoogte van alles rondom onze standpunten, de ontwikkeling in de politiek en mis je de nieuwste wet- en regelgeving niet.

Alle artikelen in Wetgeving
Filter op
-
Nieuwe rapportageverplichtingen vernietiging onverkochte consumentengoederen
Gepubliceerd op 27 maart 2025KennisartikelVanaf zomer 2025 moeten grote bedrijven rapporteren over vernietigde onverkochte goederen; dit wordt later uitgebreid naar middelgrote bedrijven.
-
Ontwikkelingen omtrent Buy Now Pay Later
Gepubliceerd op 20 maart 2025KennisartikelBuy Now Pay Later (BNPL), ook wel achteraf betalen, staat vol in de aandacht van de media, politici en het publieke debat. In dit artikel lees je wat de laatste ontwikkelingen op dit onderwerp zijn.
-
Terugblik op rondetafelgesprek: samen werken aan minder regeldruk en eerlijke concurrentie
Gepubliceerd op 17 maart 2025Mkb-ondernemers bespraken in Den Haag met Kamerleden oneerlijke concurrentie en regeldruk. Thuiswinkel.org pleit voor eenvoudige regelgeving en strengere handhaving.
-
Wettelijke eisen voor elektronica, lampen en batterijen in België en Duitsland
Gepubliceerd op 12 maart 2025KennisartikelIn dit artikel lees je voor de onderstaande landen hoe je aan de wetgeving voor elektr(on)ische apparaten, lampen en batterijen kunt voldoen.
-
Productveiligheid: GPSR - webinar Europese Commissie
Gepubliceerd op 12 maart 2025De Europese Commissie heeft op 30 januari 2025 een online webinar gegeven over de GPSR. In dit artikel bespreken we een aantal highlights.
-
Omnibus: vereenvoudiging CSRD voorgesteld door Europese Commissie
Gepubliceerd op 11 maart 2025KennisartikelDe EU vereenvoudigt CSRD, CSDDD en de EU Taxonomie, met rapportageplicht alleen voor grote bedrijven, om administratie te verminderen en het ondernemingsklimaat te verbeteren.
-
ACM waarschuwt leveranciers voor beïnvloeding verkoopprijs webshops
Gepubliceerd op 3 maart 2025Leveranciers mogen de verkoopprijzen van webshops en winkels niet beïnvloeden. Toch betrapte de ACM hondenvoerproducenten op verboden prijsafspraken. Boetes kunnen oplopen tot €900.000 of 40% van de omzet. Voorkom risico's en blijf compliant.
-
Due Diligence-wetgeving: Wat betekent dit voor e-commercebedrijven?
Gepubliceerd op 27 februari 2025De Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) is op 25 juli 2024 in werking getreden. Wat betekent dit voor e-commercebedrijven?
-
UPV elektr(on)ische apparaten
Gepubliceerd op 26 februari 2025KennisartikelProducenten en importeurs van elektrische of elektronische apparaten zijn verantwoordelijk voor de afvalfase van al deze apparaten die ze in Nederland op de markt zetten.
-
Verpakkingen in Nederland
Gepubliceerd op 10 februari 2025KennisartikelDe Uitgebreide productenverantwoordelijkheid (UPV) geldt ook in Nederland. Als je verpakkingen op de Nederlandse markt brengt ben je verantwoordelijk voor hergebruik en recycling en de kosten hiervan.
-
Nieuwe wetgeving productaansprakelijkheid
Gepubliceerd op 6 februari 2025KennisartikelWat voor impact heeft de nieuwe wetgeving productaansprakelijkheid?
-
Het recht op reparatie: Naar een duurzaam en (op termijn) winstgevend businessmodel
Gepubliceerd op 4 februari 2025KennisartikelVanaf 2026 wordt in Nederland het Europese recht op reparatie van kracht. Deze wetgeving, onderdeel van de Europese Green Deal, maakt repareren aantrekkelijker en economisch haalbaar.