Herbruikbare e-commerceverpakkingen: denk groot, begin klein
Bijgewerkt op: 1 maart 2022
Tijdens de webinar over herbruikbare e-commerce verzendverpakkingen van Thuiswinkel.org, Mission Reuse en het KIDV spraken verschillende partijen over hun ervaringen tot nu toe. De markt met herbruikbare verpakkingen is nog een beginnende markt, waar al wel veel innovaties zijn te zien. Er is geen ‘one size fits all’ concept, maar herbruikbare verzendverpakkingen zijn een kansrijke strategie voor de lange termijn.
Hoe kijken bedrijven en consumenten aan tegen de kansen voor hergebruik bij verzendverpakkingen?
Door de groei van e-commerce groeit ook aantal verpakkingen en de bijbehorende problematiek. In de totale footprint van e-commerce, hebben verpakkingen een flink aandeel. Mission Reuse deed onderzoek naar hergebruik als duurzaam alternatief, systemen voor deze herbruikbare verpakkingen, hoe de markt kijkt naar hergebruik én naar de beleidskansen.
Onderwerpen
Deel deze webinar
Recente artikelen over dit onderwerp
-
De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024CategorieDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.
-
Whitepaper: De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024DownloadDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.
-
Thuiswinkel Talk: ShopppingTomorrow Circulair Shoppen 2030: PostNL
Gepubliceerd op 6 november 2024PodcastIn deze aflevering van Circulair Shoppen in 2030 vertelt Suzanne Debrichy, Lead Environment bij PostNL, hoe het bedrijf werkt aan verduurzaming binnen de logistieke sector.
-
De Ontbossingswet EUDR: Nieuwe verplichtingen voor online retailers
Gepubliceerd op 30 oktober 2024Werk je met producten zoals koffie, soja, leer of hout? Vanaf 2026 moet je met een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring bewijzen dat je producten ‘ontbossingsvrij’ zijn. Hoe zit dit precies?