1F by Allegro optimaal benutten: succesverhalen

Categorie
Gepubliceerd op: 23 oktober 2024
Bijgewerkt op: 23 oktober 2024
Allegro 800 X 400 (2)

Logistiek speelt een grote rol bij het wereldwijd uitbreiden van je e-commerce bedrijf. Het beheren van voorraden, verzendingen en klanttevredenheid over de grens kan heel wat uitdagingen met zich meebrengen, vooral wanneer je probeert efficiënt en snel te blijven. Dat is waar One Fulfillment by Allegro om de hoek komt kijken. Vandaag gaan we niet alleen in op wat deze oplossing te bieden heeft en wat de vele voordelen zijn, maar laten we je vooral drie succesverhalen uit de praktijk zien die tonen hoe waardevol deze oplossing voor jouw bedrijf kan zijn.

*Dit artikel is geschreven door onze business partner Allegro

Wat is One Fulfillment by Allegro?

One Fulfillment by Allegro is een uitgebreide logistieke oplossing waarmee e-commercebedrijven hun opslag-, verpakkings- en verzendactiviteiten kunnen uitbesteden. Het is ontworpen om het orderverwerkingsproces te stroomlijnen, doorlooptijden te verkorten en de klanttevredenheid te verhogen.

Doordat Allegro de logistiek afhandelt, kunnen verkopers zich meer focussen op de groei van hun bedrijf. Succescijfers benadrukken de effectiviteit: aanbiedingen op fulfillmentaccounts zien een toename van 534% in het aantal views per pagina vergeleken met aanbiedingen op gewone accounts en 80% van de aanbiedingen bereikt een aankoopwaarde (PV) in de eerste maand.

Hoe werkt One Fulfillment by Allegro?

Het gebruik van One Fulfillment by Allegro is eenvoudig en efficiënt:

  1. Maak een verkopersaccount aan: Eerst moet je een nieuw One Fulfillment verkopersaccount aanmaken op Allegro. Dit geeft je toegang tot de fulfillmentdiensten van het platform.
  2. Bereid je aanbod voor: Selecteer de producten die je wilt verkopen met One Fulfillment. Deze artikelen worden verzonden vanuit Allegro's magazijnen, en dus is het belangrijk om vooruit te plannen.
  3. Verstuur producten naar het Allegro-magazijn: Je verzendt je inventaris rechtstreeks naar Allegro’s magazijn, waar zijn team het logistieke proces overneemt. Ze behandelen voorraadbeheer, orderverzamelen en verpakken.
  4. Verzending: Bestellingen worden op dezelfde dag van aankoop of binnen 24 uur verzonden, waardoor klanten een snelle en betrouwbare levering krijgen. Allegro beheert ook klantenvragen, retours en biedt leveringsopties in meerdere landen (Polen, Tsjechië, Slowakije)

Voordelen van One Fulfillment by Allegro

One Fulfillment by Allegro biedt verschillende belangrijke voordelen die het een onmisbare oplossing maken voor bedrijven die efficiënt willen schalen:

  • Verlaag logistieke kosten: Door logistiek uit te besteden aan Allegro, verlaag je de opslag-, verzend- en operationele kosten. Bedrijven kunnen op hun beurt geld toewijzen aan marketing en productontwikkeling, wat de groei stimuleert.
  • Breid uit zonder opslagbeperkingen: Allegro biedt de opslagruimte die je nodig hebt en elimineert de beperkingen van fysieke inventarisopslag. Je kunt je productlijn uitbreiden zonder je zorgen te maken over extra opslagkosten.
  • Naadloze internationale uitbreiding: One Fulfillment ondersteunt bedrijven die uitbreiden naar Polen, maar ook naar Tsjechië en Slowakije en biedt snelle grensoverschrijdende verzending zonder het gedoe van het beheren van internationale logistieke contracten. Boor eenvoudig nieuwe markten aan!
  • Levering op dezelfde dag: Maak indruk op je klanten met levering op dezelfde dag of de volgende dag. Een snelle levertijd verhoogt de klanttevredenheid, waardoor herhalingsaankopen waarschijnlijker worden.
  • Milieuvriendelijke verpakking: Allegro zet zich in voor duurzaamheid en gebruikt gerecycled materiaal voor de verpakking. Dit vermindert niet alleen de impact op het milieu, maar is ook aantrekkelijk voor milieubewuste consumenten.
  • 24/7 ondersteuning en probleemloze retourzending: Allegro's professionele klantenserviceteam behandelt vragen over bestellingen van 7:00u tot middernacht CET en beheert retourzendingen voor jou.
  • Verbeter de verkoop met betere zichtbaarheid: Producten op One Fulfillment-accounts profiteren van hogere zichtbaarheid, met speciale badges zoals de Super Seller-badge die het vertrouwen vergroten en meer klanten aantrekken. Bovendien kan deelname aan promoties en campagnes zoals de Smart Week en Black Friday de verkoop verder verhogen.

Succesverhalen

Hoe goed we de voordelen van One Fulfillment ook beschrijven, niets zegt meer dan de succesverhalen van echte bedrijven die hun activiteiten hebben getransformeerd. Hieronder volgen drie succesverhalen van onze klanten.


Succesverhaal FOREO (1/2)

FOREO, een wereldwijd bedrijf dat zich bezighoudt met schoonheidstechnologie, is de branche ingestapt met de missie om wellnessbehandelingen van spa-kwaliteit bij je thuis te brengen. Hun productassortiment omvat populaire apparaten zoals de Luna-gezichtsreinigingsborstel, het Bare-microstroomapparaat voor gezichtstoning en hun nieuwste anti-verouderingsmerk FAQ. Ondanks hun succes op veel markten, werden ze geconfronteerd met uitdagingen toen ze uitbreidden naar Polen.

Aanvankelijk verscheepte FOREO producten vanuit Kroatië naar Polen, wat resulteerde in levertijden tot vijf werkdagen, wat niet voldeed aan de hoge verwachtingen van de Poolse consumenten. Petra Vranješ, e-Key Account Specialist bij FOREO, legt uit: "We zijn medio 2022 overgestapt op One Fulfillment, wat voor de Poolse klanten betekent dat ze hun pakket veel sneller kunnen krijgen." Deze overstap verbeterde de leveringssnelheid aanzienlijk en stelde klanten in staat te kiezen uit meerdere leveringsopties.

Maar daar stopten de voordelen niet. Door deel te nemen aan Allegro's One Fulfillment service verdiende FOREO de felbegeerde Smart! badge, die gratis levering en retouren voor klanten garandeert. Door deze badge te verdienen, won FOREO niet alleen het vertrouwen van de klant, maar kon het ook deelnemen aan belangrijke promotionele evenementen. Vranješ benadrukt het belang van deze strategie: "Doe mee aan alle campagnes die je kunt, en natuurlijk, als je de mogelijkheid hebt, schakel dan zeker over naar One Fulfillment."

FOREO neemt actief deel aan grote campagnes van Allegro, zoals Black Week en Kerstmis, en stimuleert zo de zichtbaarheid en de verkoop. Tijdens Black Week 2023 verkochten ze bijvoorbeeld meer dan 800 producten, wat de kracht van Allegro's promotiemogelijkheden illustreert. Het bedrijf benadrukt ook het belang van het optimaliseren van productvermeldingen op Allegro, zodat ze duidelijk en van hoge kwaliteit zijn om klanten aan te trekken en het verkoopmomentum te behouden.

Met de hulp van One Fulfillment en Allegro's promotietools heeft FOREO niet alleen zijn aanwezigheid in Polen verstevigd, maar deze ook uitgebreid naar Tsjechië en Slowakije. Vranješ merkt op: "We waarderen onze klanten en het vertrouwen dat we krijgen van het Allegro-platform."


Succesverhaal Trust (2/2)

Trust is een toonaangevende speler in de consumentenelektronica-industrie, gespecialiseerd in game-accessoires, mobiele accessoires en computerrandapparatuur. Hun focus ligt op het leveren van hoogwaardige elektronica voor thuiskantooromgevingen, en toen het bedrijf besloot uit te breiden naar Polen, kwam Allegro als eerste keuze uit de bus om de markt te betreden.

Omdat Allegro hun eerste marktplaatservaring is, legt Marialena Panagiotidou, Marketplaces Specialist bij Trust, de logica achter hun beslissing uit: "We zijn begonnen op de Poolse markt en dat is omdat we dachten dat dit de juiste manier was vanwege de bekendheid op de Poolse markt." Trust zag een enorm potentieel in het bereik van Allegro, vooral dankzij de zichtbaarheid van het platform en het gevestigde klantenbestand.

Gezien de lage gemiddelde orderwaarde van hun producten realiseerde Trust zich al snel dat leveren vanuit Nederland zowel kostbaar als inefficiënt zou zijn. Ze kozen al vroeg voor One Fulfillment by Allegro om snellere levertijden te garanderen, de logistieke overhead te verminderen en hun klantenserviceteam te ontlasten. "We zijn meteen met One Fulfillment in zee gegaan voor snellere levering, minder inspanning van onze kant, van de klantenservice, logistiek, enzovoort," zegt Panagiotidou.

Naast het versnellen van de logistiek speelde One Fulfillment een centrale rol in het helpen van Trust om de Super Seller Badge te verdienen. Deze badge verhoogde hun zichtbaarheid op het platform, waardoor Trust kon deelnemen aan belangrijke Allegro-campagnes zoals Smart Week, Black Friday en de kerstpromoties. Hun deelname aan de Smart Week in mei zorgde bijvoorbeeld voor een stijging van de maandelijkse inkomsten. Trust ontdekte ook dat gesponsorde aanbiedingen de meest effectieve betaalde advertentie-optie was, die zorgde voor sterke conversiepercentages.


Overstappen op One Fulfillment by Allegro?

Als het omgaan met logistiek voelt als jongleren met te veel ballen tegelijk, dan is One Fulfillment by Allegro misschien wel het antwoord waar jij naar op zoek bent. Met een snellere levering, minder gedoe, en badges die je zichtbaarheid vergroten, is het ideaal voor bedrijven die hun niveau willen verhogen in Polen en daarbuiten.

Merken als FOREO, Electronic Star en Trust hebben dankzij deze service al ervaren dat hun activiteiten veel soepeler verlopen en dat hun verkoop stijgt.

Waarom laat jij Allegro de logistiek niet afhandelen terwijl jij je concentreert op de groei van jouw merk? Klaar om over te stappen? Kijk hoe One Fulfillment by Allegro jouw e-commerce naar een hoger niveau kan tillen!

Deel dit nieuwsartikel