3 essentiële tips om de drukte van Black Friday goed door te komen

Categorie
Gepubliceerd op: 4 oktober 2024
Bijgewerkt op: 4 oktober 2024
Website Posts (20)

In 2023 zagen veel webshops een stijging van maar liefst 30% in het aantal bestellingen ten opzichte van het jaar ervoor. Die enorme drukte zorgt echter vaak voor fouten. Uit onderzoek blijkt dat tijdens Black Friday 12% van de bestellingen vertraagd of verkeerd wordt geleverd. Dit resulteert in ontevreden klanten en negatieve reviews – iets wat je als webshop natuurlijk wilt voorkomen.

Daarom is een slimme voorbereiding essentieel voor jouw webshop. Zo speel je in op de stijgende vraag en kom je de drukte goed door. Onze business partner Yours Value Logistics wil de leden van Thuiswinkel.org graag helpen in deze voorbereiding. In dit artikel delen zij dan ook drie praktische tips om je webshop zo efficiënt mogelijk te laten draaien tijdens deze drukke periode.

1. Voorkom teleurstelling en zorg dat je klant niet misgrijpt

Tijdens Black Friday raken populaire producten snel uitverkocht door de hoge kortingen. Als je niet goed bijhoudt hoeveel voorraad je nog hebt, kan je webshop ‘overselling’ toestaan. Dit betekent dat klanten iets kunnen kopen dat eigenlijk al uitverkocht is. Dit leidt tot annuleringen en soms zelfs tot ontevreden klanten.

Het is dus belangrijk dat je altijd een duidelijk overzicht hebt van je voorraad. Analyseer de verkoopcijfers van eerdere jaren en bestel extra van de producten waarvan je verwacht dat ze goed zullen verkopen. Het is ook handig om vroeg met je leveranciers te schakelen, om zo mogelijke last-minute problemen te voorkomen.

2. Optimaliseer je magazijn

Een goed georganiseerd magazijn is cruciaal tijdens de drukte. Zorg er daarom voor dat populaire producten dichtbij de inpakstations liggen, zodat je medewerkers deze sneller kunnen verwerken.

Daarnaast is het slim om producten die vaak samen worden besteld, bij elkaar te plaatsen. Zo versnel je het ‘picken’ en verkort je de doorlooptijd.

3. Zorg voor genoeg handjes in het magazijn

Een piek in bestellingen betekent ook een piek in het aantal pakketten dat verzonden moet worden. Zonder voldoende personeel in het magazijn loop je risico op vertragingen.

Plan daarom van tevoren voldoende personeel in. Omdat de piek in deze periode groot kan zijn, is het belangrijk om creatief te denken: Denk niet alleen aan het inzetten van vaste medewerkers, maar overweeg ook tijdelijke krachten via een uitzendbureau. Je verdeelt hiermee de werkdruk en zorgt ervoor dat alle pakketten op tijd de deur uit gaan.

Haal het maximale uit Black Friday!

Wij, bij Yours Value Logistics, begrijpen als geen ander dat Black Friday een stressvolle periode kan zijn. Echter is het ook een periode vol kansen en mogelijkheden. Daarom hebben we onze klanten een Pre-Black Friday Box gegeven om hen te helpen ontspannen en voorbereid deze drukke periode in te gaan. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat we deze piekperiode zonder zorgen doorkomen.

Benieuwd naar hoe wij jou hierbij kunnen ondersteunen?

Plan dan direct een vrijblijvende kennismaking in!

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Dennis Vermeulen
Dennis Voor Wit

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp