De duurzame verpakkingsopties van Paardekooper
Bijgewerkt op: 28 april 2021

Verduurzamen wordt steeds belangrijker. Ook bij verpakkingen is er nog veel winst te behalen, zoals minder plastic gebruiken en minder lucht versturen. Thuiswinkel.org heeft doelstellingen opgesteld voor het verduurzamen van de e-commercebranche. Paardekooper, lid van Thuiswinkel Zakelijk, biedt verschillende duurzame verpakkingsmogelijkheden. Lees hieronder meer over deze mogelijkheden en wat Paardekooper verder doet voor het verlagen van de milieu-impact van verpakkingen.
Paardekooper blijft innoveren. Met meerdere verpakkingsbedrijven onder één naam biedt het bedrijf tegenwoordig een breed assortiment, meer kwaliteit, meer creativiteit en een betere service voor klanten. Daarbij zijn ze bij Paardekooper continu op zoek naar duurzame verpakkingsopties, om zo de milieu-impact te minimaliseren.
Thermal Packaging voor gekoelde en bevroren producten
Een van de innovatieve verpakkingen die Paardekooper biedt, is de thermische verpakking voor gekoelde of bevroren producten. De verpakkingen zijn gemaakt van monomateriaal, wat na gebruik simpelweg bij het oud papier mag. Waar huidige verpakkingen voor online boodschappen of maaltijdboxen vaak volumineus zijn en daardoor zowel leeg als gevuld evenveel plek innemen, wordt de Thermal Packaging ongevouwen aangeleverd. Dat bespaart ruimte in de verzending. De Thermal Packaging is te verkrijgen in verschillende volumes, waardoor ook de kleine ondernemer geholpen is.
Sendproof: planten en bloemen verzenden
Wanneer je online planten en bloemen verkoopt, kan de verzending van deze producten een uitdaging zijn. Paardekooper ontwikkelde daarom dozen van duurzaam FSC-materiaal waarmee deze producten via reguliere postnetwerken verstuurd kunnen worden. De verpakkingen beschermen de bloemen of planten tijdens het transport, waardoor ze in de juiste conditie worden afgeleverd.
Creatieve verpakkingsmogelijkheden met de WrappIDup
Voor vernieuwende en creatieve verpakkingsproducten kun je terecht bij ‘ideeënfabriek’ van Paardekooper: WrappIDup. Door middel van verschillende tools zoals trendsessies en moodboards wordt het creatieve proces in gang gezet, waarmee je jouw verpakkingsidee kunt uitwerken en realiseren. Creativiteit staat voorop, maar er wordt ook gekeken naar het gebruik van duurzamere materialen en andere verbeteropties.
Onderzoek naar de milieu-impact van verpakkingen
Naast de verschillende verpakkingsmogelijkheden die Paardekooper biedt, wordt er ook wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de milieu-impact van deze verpakkingen. In The LCA Centre wordt bijvoorbeeld de volledige levenscyclus van een verpakking geanalyseerd en berekend. Daarnaast wordt er op basis van onderzoeksresultaten advies gegeven over milieuclaims, recycling, wetgeving, kostenbesparing en duurzame verpakkingsinnovatie. Tenslotte geeft het onderzoekscentrum trainingen en workshops over duurzaam verpakken en de wettelijke kaders van verpakkingen.
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Ekoo-subsidie: versnelling naar een circulaire economie voor webwinkels
Gepubliceerd op 24 april 2025CategorieBen je als (web)winkel actief bezig met verduurzaming? Dan is de nieuwe Ekoo-subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) mogelijk interessant voor jou.
-
DS Smith Sustainability Award: Dille & Kamille
Gepubliceerd op 15 april 2025Afgelopen 28 maart werden de Shopping Awards weer uitgereikt. In deze special licht de redactie Twinkle de winnaars en sponsors uit. Vandaag: het interview met Dille & Kamille.
-
Duurzaamheid als groeikans: Irene Jonkman op Webwinkel Vakdagen 2025
Gepubliceerd op 7 april 2025KennisartikelHoe zorg je dat duurzaam ondernemen écht iets oplevert? Irene Jonkman, projectmanager duurzaamheid bij Thuiswinkel.org, gaf daar op 3 april tijdens de Webwinkel Vakdagen een helder antwoord op
-
Nieuwe rapportageverplichtingen vernietiging onverkochte consumentengoederen
Gepubliceerd op 27 maart 2025KennisartikelVanaf zomer 2025 moeten grote bedrijven rapporteren over vernietigde onverkochte goederen; dit wordt later uitgebreid naar middelgrote bedrijven.