Flinders behaalt Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering: een inspirerend verhaal

Categorie
Gepubliceerd op: 23 juli 2024
Bijgewerkt op: 23 juli 2024
Oscar Diele

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar je designmeubels, verlichting en accessoires vindt van bekende merken en ontwerpers. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan stijlvolle en functionele producten, zowel online als in de designstudio's voor B2B-klanten van hun projectafdeling in Zaandam en St. Denijs Westrem (Gent). Flinders streeft naar hoge kwaliteit en duurzaamheid, met aandacht voor de nieuwste trends en tijdloos design.

Dit streven naar duurzaamheid blijkt ook uit het feit dat Flinders als een van de eersten de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering heeft afgerond. We spreken Oscar Diele, CEO van Flinders, over het proces van de certificering en wat het hen heeft opgeleverd.

Waarom koos Flinders voor de duurzaamheidscertificering?

Oscar Diele: "Bij Flinders willen we de wereld mooier maken. Duurzaamheid is de weg vooruit en het Thuiswinkel-certificaat helpt ons om transparant te zijn en het vertrouwen van onze klanten te versterken. Dit certificaat motiveert ons team om steeds weer nieuwe, creatieve manieren te vinden om duurzamer te werken. Het certificeringsproces begon met een grondige zelfevaluatie. Het verzamelen van alle benodigde data was soms lastig, maar de samenwerking met het team van Thuiswinkel.org verliep soepel en hun begeleiding was onmisbaar."

Uitdagingen en oplossingen

Een van de grootste uitdagingen was het bij elkaar krijgen van de juiste mensen binnen ons bedrijf. Oscar: "Wanneer iedereen samenkomt, komt alles in een stroomversnelling. Sinds we de certificering hebben behaald, hebben we veel positieve reacties ontvangen. Klanten waarderen onze transparantie en inzet voor duurzaamheid, wat hun vertrouwen in ons merk versterkt."

Interne veranderingen en voordelen

Flinders heeft nu een uitgebreide duurzaamheidsstrategie met KPI's die elk kwartaal worden geëvalueerd. Hierdoor is een grote groep werknemers regelmatig bezig met duurzaamheid. "We hebben retourneren betaald gemaakt," zegt Oscar. "We werken nu met een verpakkingsmachine die dozen op maat maakt, wat minder lucht vervoert en producten beter beschermt tegen schade. We hebben nu duidelijke doelen voor het percentage duurzaam productaanbod, een 'Code of Conduct' is uitgestuurd naar onze leveranciers en onze check-out omgeving biedt nu informatie over duurzame bezorgopties."

Bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van de e-commerce sector

Oscar benadrukt: "De duurzaamheidscertificering helpt ons een voorbeeld te stellen in de e-commerce sector en inspireert andere bedrijven om ook duurzame stappen te zetten. Doe het gewoon en ga er met een open blik in. De certificering biedt waardevolle inzichten en helpt je stap voor stap. Uiteindelijk levert het je niet alleen besparingen op, maar ook duurzame groei."

‘Samen maken we het verschil’

Oscar sluit het interview af met een boodschap voor de leden van Thuiswinkel.org: ‘Deelname aan de duurzaamheidscertificering is niet alleen een stap vooruit voor je bedrijf, maar ook voor de hele e-commerce sector. Door samen te werken aan duurzaamheid kunnen we echt het verschil maken. Zet die stap en draag bij aan een groenere toekomst voor iedereen!’

Maak shoppen duurzamer

We nodigen je, net als Oscar, uit om ook deel te nemen aan de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering en samen te werken aan een duurzame toekomst voor e-commerce. Maak shoppen duurzamer met Thuiswinkel.org! Wil je meer weten over de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering? Bezoek dan onze pagina of neem contact op met onze expert.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

CTA Inge Demoed

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp