Gratis nieuwe e-learning E-commerce Wet- en Regelgeving
Bijgewerkt op: 6 december 2021
Heb jij een webshop? Dan heb je automatisch te maken de geldende wet- en regelgeving. Weet jij precies hoe het zit met cookies, de AVG, misleidende reclame en toestemming voor het verzenden van e-mail? Dan kun je nu stoppen met lezen. Voor iedereen die dat nog niet weet, hebben we de gratis e-learning E-commerce Wet- en Regelgeving ontwikkeld met juristen Vincent Romviel (Thuiswinkel.org) en Arnoud Engelfriet (ICTRecht).
De boetes voor het niet-voldoen aan de wet kunnen oplopen tot in de vele duizenden euro’s, imagoschade daarin nog niet eens meegerekend. Of je bewust of onbewust de wet overtreedt, maakt niet uit. Maar in sommige gevallen heb je juist misschien meer rechten dan je denkt. Want ook consumenten dienen zich aan de wet te houden.
In de module leer je wat het belang is om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, over welke vier belangrijke punten je een consument moet informeren (spoiler: de productinformatie, de overeenkomst, de betaling en het herroepingsrecht) en welke vormen van misleidende reclame er zijn. Verder wordt dieper ingegaan op het versturen van e-mails en hoe je persoonsgegevens moet verwerken.
“Deze e-learning is belangrijk voor iedereen die een webshop heeft of voor een webshop werkt. We kunnen ons goed voorstellen dat niet iedere webshop een jurist in dienst heeft of een medewerker op een juridische cursus of opleiding wil of kan sturen. Via deze laagdrempelige en gratis module ben je binnen een half uur op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving. En heb je daarna nog vragen, dan helpen we je natuurlijk graag”, aldus Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org.
De e-learnings duren 30 tot 45 minuten en bevatten veel interactieve elementen. Door allerlei vragen, oefeningen en cases word je zelf tot nadenken aangezet. Na de cursus volgt een toets en als deze succesvol is afgerond, krijgt je een certificaat op naam in je persoonlijke profiel in Mijn e-Academy. De cursussen zijn op ieder moment en in ieders eigen tempo te doorlopen.
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
De belangrijkste wetgeving voor webshops in 2025
Gepubliceerd op 12 december 2024KennisartikelPer 1 januari 2025 treden nieuwe wetten in werking. Hieronder zetten wij de belangrijkste wetten op rij.
-
Hoe zit het met de online verkoop van vuurwerk dit jaar?
Gepubliceerd op 12 december 2024KennisartikelWist je dat je als webshop wel categorie 1- en 2-vuurwerk mag verkopen, maar niet mag verzenden? Lees alles over de verkoop van vuurwerk.
-
Duitse wetgeving over wegwerpplastics
Gepubliceerd op 11 december 2024KennisartikelOp grond van Europese wetgeving (richtlijn 2019/904) heeft de Duitse overheid wetgeving opgesteld voor wegwerpplasticproducten, oftewel Single-Use Plastics (SUP).
-
Cyber Resilience Act: versterk de cybersecurity van jouw digitale producten
Gepubliceerd op 27 november 2024CategorieDe Europese Unie introduceert met de Cyber Resilience Act verplichte cybersecurity-eisen voor alle producten met digitale elementen. Ontdek wat deze wet inhoudt en welke verplichtingen er zijn.