Herziene Code Telemarketing in werking getreden op 1 maart
Bijgewerkt op: 25 januari 2021
De herziene Code Telemarketing is officieel goedgekeurd door de Stichting Reclamecode (SRC). Dat betekent dat de veranderingen in de Code vanaf 1 maart 2020 voor alle organisaties in Nederland gelden.
De Code Telemarketing is herzien om consumentenirritatie bij telemarketing te voorkomen en zo het kanaal toekomstbestendig te maken. De herzieningen zorgen ervoor dat het voor zowel bedrijven als consumenten duidelijk is wanneer en op welke wijze iemand gebeld mag worden.
De belangrijkste wijzigingen zijn dat:
- je mag alleen bellen met een herkenbaar nummer;
- ook intermediairs onder de code vallen;
- het recht van verzet vereenvoudigd wordt (inkorting IVR-tekst);
- na afloop van een lopende overeenkomst, donateurschap of laatste afname van een product een maximumtermijn van drie jaar (vanaf 1 juni 2020) gaat gelden waarbinnen telemarketinggesprekken zijn toegestaan. Als een bedrijf daarvan wil afwijken, moet dit aantoonbaar schriftelijk worden onderbouwd. De onderbouwing zal worden getoetst door een onafhankelijke commissie.
Meer informatie hierover vind je op de website van de DDMA en SRC
Onderwerpen
Heb jij vragen over
dit onderwerp?
Neem dan contact met onze expert.
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
De Ontbossingswet EUDR: Nieuwe verplichtingen voor online retailers
Gepubliceerd op 30 oktober 2024Werk je met producten zoals koffie, soja, leer of hout? Vanaf 2026 moet je met een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring bewijzen dat je producten ‘ontbossingsvrij’ zijn. Hoe zit dit precies?
-
Regelgeving van/voor-prijzen
Gepubliceerd op 30 oktober 2024KennisartikelDe regelgeving over van/voor-prijzen is ingegaan. Hoe dat precies zit, lees je hier.
-
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de UPV
Gepubliceerd op 7 oktober 2024KennisartikelIn dit kennisartikel zetten we alle UPV's op een rijtje. Zo ben jij precies op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
-
Zo voldoe je aan de verpakkingswetgeving per land
Gepubliceerd op 7 oktober 2024KennisartikelOntdek hoe je aan de verpakkingswetgeving in de EU voldoet en boetes voorkomt met de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV).