Hoe is ventilatie gekoppeld aan duurzaamheid?
Bijgewerkt op: 10 januari 2024
Itec luchtreiniger, wat ontstaan is in 2004, is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in luchtkwaliteitsoplossingen. Vandaag spreken we Cesar Overmars, Directeur bij Itec luchtreiniger, over de uitdagingen van het bedrijf, de toekomstplannen en over hoe ventilatie is gekoppeld aan duurzaamheid.
Een stukje geschiedenis
Itec luchtreiniger is ontstaan uit een gedeelde visie om innovatieve technologieën te ontwikkelen, die de lucht zuiveren en bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Cesar vertelt dat het bedrijf voortdurend investeert in onderzoek en ontwikkeling. De missie van Itec luchtreiniger is om hoogwaardige luchtbehandelingsapparatuur, warmtepompen en airconditioningsystemen te leveren die bijdragen aan een gezond en aangenaam binnenklimaat voor haar klanten.
‘Waar zijn jullie trots op?’
In het interview vertelt Cesar trots te zijn op verschillende producten, zoals de monoblock airco/warmtepomp en op de service die ze bieden: “We hebben de monoblock airco/warmtepomp, wat veel comfort biedt in de zomer en een duurzame warmtebron is in de winter, populair gemaakt. Dit maakt mij en mijn collega’s heel trots. Daarnaast proberen we ook altijd waar mogelijk een stapje extra te doen als het gaat om ondersteuning en service, bijvoorbeeld door zelf optimalisaties en modificaties te ontwikkelen die producten optimaliseren en of betrouwbaarder doen werken”, vertelt Cesar.
‘Hoe is een ventilatie unit gekoppeld aan duurzaamheid?’
Ook bij Itec luchtreiniger zien ze dat het belang van duurzaamheid steeds meer toeneemt. Cesar vertelt dat gezondheid en duurzaamheid actuele onderwerpen zijn en dat ook in de toekomst zullen blijven. Een goed ventilatiesysteem kan bijdragen aan deze onderwerpen: “Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat. Tegelijkertijd optimaliseert deze het energieverbruik door efficiënte luchtuitwisseling zonder, of met een minimaal verlies aan warmte, waardoor de ecologische impact van gebouwen wordt verminderd. Door te focussen op duurzame ventilatie, wordt niet alleen het welzijn van bewoners bevorderd, maar wordt ook een belangrijke stap gezet naar gebouwen die zowel milieuvriendelijker als energiezuiniger zijn, waardoor de duurzaamheid op lange termijn wordt gewaarborgd”, aldus Cesar.
Daarnaast vertelt Cesar nog meer over het belang van warmtepompen- en warmtepanelen. Een warmtepomp- of warmtepaneel is namelijk eenvoudig te installeren en een effectief middel om de temperatuur binnenshuis snel op een aangenaam niveau te brengen, daarnaast zijn deze warmtebronnen efficiënt, gebruiken weinig grondstoffen en zijn deze met duurzame energie in te zetten. Daarmee dragen deze producten bij aan een eenvoudige en snelle transfer naar duurzame energiebronnen.
Wil je meer weten over Itec luchtreiniger?
Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar Itec luchtreiniger en wil je meer weten over het bedrijf?
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024CategorieDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.
-
Whitepaper: De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024DownloadDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.
-
Thuiswinkel Talk: ShopppingTomorrow Circulair Shoppen 2030: PostNL
Gepubliceerd op 6 november 2024PodcastIn deze aflevering van Circulair Shoppen in 2030 vertelt Suzanne Debrichy, Lead Environment bij PostNL, hoe het bedrijf werkt aan verduurzaming binnen de logistieke sector.
-
De Ontbossingswet EUDR: Nieuwe verplichtingen voor online retailers
Gepubliceerd op 30 oktober 2024Werk je met producten zoals koffie, soja, leer of hout? Vanaf 2026 moet je met een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring bewijzen dat je producten ‘ontbossingsvrij’ zijn. Hoe zit dit precies?