Homerr wil pakketvervoer een gezicht geven
Bijgewerkt op: 28 januari 2021
In deze tijden van coronamaatregelen pieken de online verkopen. Het leveren van al die pakketten is een hele uitdaging en roept vragen op over hoe we de pakketlevering nu en in de toekomst zullen regelen. We bellen hierover met Juriaan Matthijssen, oprichter van pakketcarrier Homerr.
Hoe gaat het met jullie in deze tijden?
“Wij bieden een pick-up- en retournetwerk via buurtpunten. Nu iedereen bijna altijd thuis is, kunnen mensen hun pakketten zelf ontvangen. Dat is niet gunstig voor ons. We zien wel een toename in retouren via onze punten. Positief is ook dat nieuwe groepen online gaan shoppen en die blijven dat vermoedelijk ook na de lockdown doen. Met de groei van de markt denken we dat het bezorgmodel op de schop moet. Wij bieden een socialer en duurzamer alternatief, daar zal alleen maar meer vraag naar zijn.”
Hoe is het idee van Homerr ontstaan?
“Ik heb Homerr opgericht in 2016. Het kwam voort uit persoonlijke frustratie, dat mijn pakketje altijd werd geleverd als ik niet thuis was. Ik heb geen logistieke achtergrond, maar was ervan overtuigd dat de pakketlevering beter kon. Homerr is een full-service carrier, maar wij leveren nooit aan huis, altijd bij een buurtpunt. Dat kan zijn bij een particulier of bij een ondernemer in de buurt, zoals een boekhandel of een koffietentje.”
Waarom is deze manier van leveren duurzamer?
“We hoeven maar één keer te rijden omdat we altijd het pakketje kwijt kunnen. Daarnaast worden de pakketten vervoerd met bestaand transport. Zo hebben we een samenwerking met Audax Logistiek. Die hebben een grote capaciteit en voldoende extra ruimte voor onze leveringen, omdat ze slim gebruikmaken van de busjes die leeg terugrijden na de retaildistributie. Met name in deze tijden ontstaat er meer ruimte door teruglopende capaciteit. Op deze manier kunnen wij goedkoper en duurzamer leveren. Bovendien rijden we maar twee keer per week, waardoor we goed kunnen consolideren.”
Is de consument wel tevreden te houden als hij een paar dagen moet wachten en het pakket ook nog zelf op moet halen?
“De consument weet juist precies waar zijn pakket is en kan het na kantooruren oppikken op loopafstand. Er wordt ook niet meer ongevraagd iets bij de buren geleverd en retouren kunnen weer afgeleverd worden bij het buurtpunt, zonder dat je er een label op hoeft te plakken. Heel handig natuurlijk. Wat betreft de levering aan huis de volgende dag als standaard, daar moet echt een gedragsverandering komen. Ik denk dat we gaan naar extra betalen voor next-day delivery of tijdvakleveringen. Dit systeem is niet houdbaar.”
Kan iedere consument al gebruik maken van Homerr?
“We werken met steeds meer webwinkels, zoals Vinted, Asos en Zalando. En inmiddels hebben we duizend buurtpunten in het hele land. Ons doel is dat aantal volgend jaar verdubbeld te hebben en dan door te groeien naar vierduizend locaties. Dan hoef je nooit meer ver te lopen voor je pakket en loop je altijd zo even naar jouw eigen buurtpunt. Op deze manier geven wij vervoer een gezicht.”
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
3 essentiële tips om de drukte van Black Friday goed door te komen
Gepubliceerd op 4 oktober 2024CategorieOnze Business Partner Yours Value Logistics deelt drie praktische tips om je webshop zo efficiënt mogelijk te laten draaien tijdens de drukke periode rondom Black Friday.
-
Elektrische bus besturen met B-rijbewijs mag een jaar langer
Gepubliceerd op 21 juni 2024Elektrische bus besturen met B-rijbewijs mag een jaar langer.
-
De reis van een retour
Gepubliceerd op 9 januari 2024Wat gebeurt er met jouw retour en hoe kun je ervoor zorgen dat het succesvol opnieuw verkocht kan worden?
-
E-commerce Delivery Footprint Monitor
Gepubliceerd op 15 december 2023DownloadDownload de E-commerce Delivery Footprint Monitor.