iDEAL in3: sociaal verantwoord in termijnen betalen voor consumenten en bedrijven

Categorie
Gepubliceerd op: 11 juli 2024
Bijgewerkt op: 11 juli 2024
Thuiswinkel (800 X 400 Px)
Business Partner

Onze business partner iDEAL in3 (hierna in3) is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van een innovatieve en sociaal verantwoorde manier van betalen in termijnen. Hans Langenhuizen, CEO van in3, deelt zijn inzichten over de werking en voordelen van het bedrijf, zowel voor consumenten als voor bedrijven. In dit artikel bespreken we de unieke aanpak van in3 en waarom het een aantrekkelijke optie is voor zowel consumenten als bedrijven.

Hoe onderscheidt in3 zich van haar concurrenten?

In3 onderscheidt zich met een focus op sociaal verantwoord cashflow management. Het bedrijf biedt een betaalmodel aan waarbij klanten de mogelijkheid hebben om aankopen in drie termijnen te betalen. Het betalen in termijnen is ontworpen om overkreditering te voorkomen en consumenten een beter inzicht te geven in hun financiële situatie. Volgens Hans is achteraf betalen namelijk vaak problematisch omdat consumenten niet altijd een goed inzicht hebben in hun financiële situatie. “Als je achteraf betaalt, dan hoef je niet op je rekening te kijken omdat je geen directe betaling hoeft te doen. Daarom weet de consument vaak niet wat er op hun rekening staat en dat kan leiden tot overkreditering,” zegt Hans.

Hoe geeft in3 de consument wel inzicht in wat op hun rekening staat?

Het betaalmodel van in3 is eenvoudig en transparant. De consument betaalt een derde van het aankoopbedrag direct, en de rest in twee gelijke termijnen over de volgende twee maanden. Doordat een derde van het aankoopbedrag al direct betaald moet worden, worden de consumenten gedwongen om naar hun bankrekening te kijken. “Deze aanpak helpt consumenten om bewuster te zijn van hun uitgaven en voorkomt dat ze aankopen doen die ze zich niet kunnen veroorloven,” legt Hans uit.

Een tweede voordeel is volgens Hans dat, doordat in3 de IBAN-gegevens heeft, ze een veel betere kredietcheck kunnen doen om te bepalen of de klant überhaupt wel kan en mag bestellen met in3.

Wat zijn voor bedrijven de voordelen van in3?

Een van de belangrijkste voordelen voor bedrijven die samenwerken met in3 is dat ze aanzienlijk hogere bonbedragen zien dan bij andere betaalmethoden. “Mensen kopen duurdere producten omdat ze de kosten kunnen spreiden, wat resulteert in hogere marges voor de verkopers. Daarnaast kopen klanten eerder wanneer ze in 3 termijnen kunnen betalen, wat de conversie van oriënterende klanten naar kopende klanten met wel 15% vergroot. In plaats van de wasmachine met 1 ster groen label, kopen ze nu de wasmachine met 5 sterren groen label,” aldus Hans

Daarnaast werkt in3 via partners zoals Payment Service Providers (PSP’s) en met iDEAL voor online aankopen, wat de integratie eenvoudiger maakt en zorgt voor snelle groei zonder complexe connecties. “Door deze samenwerking hoeven verkopers slechts een vinkje aan te zetten bij hun PSP om de In3-betaaloptie te activeren, wat zorgt voor een soepele en snelle implementatie,” legt Hans uit.

Waarom is sociaal verantwoord ondernemen zo belangrijk voor jullie?

Een van de kernwaarden van in3 is sociale verantwoordelijkheid: “In ons businessmodel is het belangrijk dat we alleen in termijnen betalen verlenen aan consumenten die het zich kunnen veroorloven. Dit is zowel in het belang van de consument als van ons als bedrijf. We werken met diverse databronnen en partners om een grondige kredietcheck uit te voeren voordat een aankoop wordt goedgekeurd. We combineren data om te bepalen of een klant kredietwaardig is en tegen welk bedrag. Dit zorgt ervoor dat we transparant zijn en consumenten niet in de schulden komen. Zelf generen wij geen kickback of andere opbrengsten uit mensen die te laat of niet betalen. Nog veel erger, mensen die niet betalen zijn een directe kost op onze marge, waardoor we genoodzaakt zijn de kredietcheck ontzettend goed uit te voeren. Deze kredietcheck gebeurt binnen 1 seconde, waardoor zowel de klant als onze merchant daar nauwelijks iets van merkt,” voegt Hans toe.

Succesverhalen en toekomstplannen

Momenteel zijn er al zo’n 10.000 bedrijven aangesloten bij in3, en groeit het aantal nog altijd hard door. Hans vertelt enthousiast over de succesverhalen en geeft een mooi voorbeeld van hoe krachtig het model van in3 kan zijn voor verkopers. Profibike, een fietsenwinkel, zag hun verkoop bijna verdubbelen door de integratie van in3 en verhoogde hun gemiddelde orderwaarde met 7%​ (in3).

Om nog meer van dit soort succesverhalen te behalen in de toekomst, staat voor de komende jaren voorop dat in3 zich in blijft zetten voor zowel de consument als voor de verkopende partij. “We zijn altijd bereikbaar en bieden zowel consumenten als bedrijven 24/7 inzicht in hun resultaten. Dit zorgt voor vertrouwen en een hoge klanttevredenheid,” legt Hans uit. “Daarnaast blijven we innoveren en onze diensten verbeteren om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. Dit omvat het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het aangaan van strategische partnerschappen,” besluit Hans.

Interesse om in3 aan te bieden?

Voor verkopende partijen die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van iDEALin3 als betaaloptie, is het proces eenvoudig. Merchants kunnen contact opnemen met hun PSP om de betaaloptie te activeren, maar mogen ook rechtstreeks contact opnemen. Daarnaast biedt in3 ondersteuning bij de integratie en marketing om ervoor te zorgen dat bedrijven het meeste uit deze betaalmethode halen. Wil je meer weten over in3 en hoe het jouw bedrijf kan helpen? Neem een kijkje op de website van onze business partner, of plan een gesprek in.

Ga naar de website of bel naar 088-3993360.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp