Introductie nieuwe business partner: Radial Europe

Categorie
Gepubliceerd op: 21 oktober 2024
Bijgewerkt op: 21 oktober 2024
Website Posts (24)
Business Partner

Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner, namelijk: Radial Europe. Radial, onderdeel van de bpostgroep, is specialist in omnichannel-commercetechnologie en -services. Wereldwijd werken topmerken met Radial samen om hun merkbeloften waar te maken en flexibel te blijven in een snel veranderende markt. We spraken Jeroen Kammers, Sales Director, Radial Europe.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Waar ik het meest trots op ben bij Radial, is onze aanpak waarbij onze klanten altijd voorop staan. Dit onderscheidt ons in de branche. We werken niet met standaardoplossingen, maar ontwikkelen samen met ons engineeringteam maatwerkoplossingen die inspelen op de specifieke uitdagingen van elke klant. Deze manier van klantgericht denken zorgt ervoor dat we een echte samenwerking opbouwen in plaats van enkel een transsectionele relatie.

Hoe laten jullie je inspireren?

Wat mij inspireert is de snelle ontwikkeling binnen de e-commerce fulfillmentsector. De snelheid waarmee nieuwe technologieën worden ontwikkeld en geïntegreerd is ontzettend indrukwekkend. Vooral de vooruitgang op het gebied van automatisering, robotica en AI vind ik inspirerend, omdat deze technologieën de toekomst van e-commerce logistiek vormen én een oplossing bieden voor het arbeidsmarkttekort. Deze constante innovatie daagt ons uit om voorop te blijven lopen en onze diensten continu te verbeteren, zodat we onze klanten de optimale service kunnen bieden.

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging?

"Onze grootste uitdaging op dit moment is het vergroten van onze merkbekendheid in de markt. Radial Inc. (VS) behoort tot de top 5 spelers in Noord-Amerika op het gebied van fulfillment".

Radial Europe is enkele jaren geleden begonnen met uitbreiden in Europa en beschikt over uitstekende capaciteiten en innovatieve oplossingen. Toch zijn we nog niet zo bekend als sommige van onze grotere concurrenten. Om deze uitdaging aan te gaan, focussen we ons op het uitlichten van onze unieke kwaliteiten, zoals onze geavanceerde, op maat gemaakte oplossingen en onze toewijding voor investeringen in nieuwe technologieën. Daarnaast versterken we onze marketinginspanningen en benutten we succesvolle klantrelaties om onze reputatie binnen de branche verder te versterken.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op korte en lange termijn?

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in e-commerce is de groeiende rol van personalisatie, zowel aan de klantzijde als in de fulfillmentprocessen achter de schermen. Op korte termijn zien we een toenemende vraag naar op maat gemaakte verpakkingen, gepersonaliseerde bijsluiters en flexibele bezorgopties. Op de lange termijn verwachten we dat duurzaamheid een onmisbaar onderdeel van e-commerce wordt. Denk hierbij niet alleen aan milieuvriendelijke verpakkingen, maar ook aan geoptimaliseerde routes voor last-mile delivery om de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast zal AI een grotere rol spelen in het voorspellen van consumentengedrag en het efficiënter beheren van voorraad.

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

"Radial Europe kan Thuiswinkel.org-leden ondersteunen door hen toegang te bieden tot geavanceerde fulfilmentoplossingen die volledig zijn afgestemd op hun specifieke behoeften" zegt jeroen; "In tegenstelling tot concurrenten die vaak generieke oplossingen aanbieden, hebben wij de capaciteit én bereidheid om te investeren in maatwerkoplossingen voor elke klant." Radial beschikt over sterke investeringsmogelijkheden dankzij ons moederbedrijf bpostgroup, een groot en solide Belgisch logistiek- en transportbedrijf.

"Onze flexibele aanpak stelt ons in staat om onze diensten op te schalen of af te schalen op basis van de veranderende behoeften van onze klanten. Dit is van grote waarde in de dynamische wereld van e-commerce, waar aanpassingsvermogen essentieel is."

Zijn jullie ook crossborder actief?

"Jazeker, onze activiteiten gaan verder dan Nederland, waardoor we klanten kunnen helpen die hun bereik willen vergroten binnen Europa en daarbuiten. Radial Europe heeft fulfilmentcentra in landen zoals Nederland, Duitsland, België, Polen, het VK en Italië. In totaal beschikken we over meer dan 30 distributiecentra in Europa, de VS, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland."

Welke adviezen heb je voor onze leden?

Naast uitgebreide kennis en ondersteuning bij het ondernemen van Europese activiteiten vertelt Jeroen het volgende:

"Onze kracht vooral in het soepel laten verlopen van fulfilment binnen Europa. We kunnen grootschalige operaties aan voor leden met flinke cross-border behoeften. Ons IT-team heeft veel expertise in het omgaan met de complexiteit van internationale verzendingen, zoals douaneregels en land specifieke vereisten."

Dit vertaalt zich naar de drie tips die Jeroen met ons deelt:

  1. Overweeg uitbesteding voor meer flexibiliteit 
  2. Investeer in duurzame fulfilment en last-mile bezorging om milieubewuste consumenten te trekken
  3. Maak gebruik van de nieuwste technologieën: Automatisering, robotica en AI zijn essentieel om concurrerend te blijven in de snelle e-commercewereld.

Wil je meer weten over Radial Europe en de mogelijkheden bij onze nieuwe business partner? Neem een kijkje op de website!

Bezoek de website

Deel dit nieuwsartikel