Jouw sleutel tot succes in internationale marketing

Categorie
Gepubliceerd op: 30 augustus 2024
Bijgewerkt op: 30 augustus 2024
Internationale Marketing

Internationale marketing is een uitdagend speelveld. Hoe blijf je schaalbaar terwijl je lokaal relevant blijft? De expertgroep 'Schaalbare en lokaal relevante internationale marketing 2024' van ShoppingTomorrow heeft hier onderzoek naar gedaan. Onder leiding van Ematters en met ondersteuning van Abovo Maxlead en Channable, zijn de experts diep gedoken in strategieën die het beste van beide werelden combineren.

De hoofdvraag van het onderzoek

Hoe richt je internationale marketing in om zowel schaalbaar als lokaal relevant te zijn? Richt je je marketing strategie centraal of juist lokaal in? Hoe werkt dit over de 3 pijlers Content & Engagement, Media & Platforms en Data & Technology?

Deze vraag staat centraal in het onderzoek van de expertgroep. Het doel is om een balans te vinden tussen efficiëntie en lokale aanpassing, zodat je je internationale marketingstrategie kunt optimaliseren.

De antwoorden op deze vragen zijn gebundeld in een gedetailleerde bluepaper, die in oktober uitkomt. Deze bluepaper biedt een schat aan inzichten en praktische tools, zodat je je marketinginspanningen kunt optimaliseren en succesvol kunt opereren in verschillende markten.

Wat betekent dit voor jou als lid van Thuiswinkel.org?

  • Strategische adviezen: Ontdek de best practices om je strategieën centraal te houden terwijl je toch inspeelt op lokale behoeften.
  • Contentcreatie en personalisatie: Leer hoe je content maakt die wereldwijd aanslaat maar ook lokaal relevant blijft.
  • Effectieve mediaplanning: Krijg inzicht in het gebruik van diverse mediakanalen op een manier die zowel schaalbaar als lokaal afgestemd is.
  • Datagedreven beslissingen: Gebruik data om zowel wereldwijde trends als lokale voorkeuren te begrijpen en hierop in te spelen.
  • Technologische innovaties: Ontdek welke tools en technologieën je kunt inzetten om je marketinginspanningen te ondersteunen en te verbeteren.

Praktische implementatie

De bluepaper is niet alleen theoretisch, maar biedt ook praktische stappen en voorbeelden die je direct kunt toepassen in je eigen organisatie. Of je nu een e-commerce manager, marketeer of CEO bent, de inzichten uit deze bluepaper helpen je om slimmer te shoppen en je marketing naar een hoger niveau te tillen.

Ontmoet de experts

De expertgroep beschikt over een schat aan ervaring en kennis, maar wie behoren nu tot de expertgroep? Hieronder een greep uit de namen:

  • Jeroen de Graaf (CEO, Ematters | RapidSugar)
  • Arjan ter Huurne (Chief Growth Officer, Abovo Maxlead)
  • Rob van Nuenen (CEO, Channable)

Samen hebben zij met nog 22 experts best practices en innovaties besproken die je marketinginspanningen naar een hoger niveau tillen.

Focusgebieden

Tijdens de expertgroep meetings lag de focus op drie thema's:

  • Content & Engagement: Van creatie en personalisatie tot user-generated content.
  • Media & Platforms: Inclusief TV, radio, zoekmachines, social media en e-mail.
  • Data & Technology: Met aandacht voor 1st-party data, metingen, automatisering en de tech-stack.

Daarnaast is er aandacht besteed aan:

  • People & culture
  • Processen & juridische aspecten
  • Technologie & data

Waarom dit belangrijk is

In een wereld waar consumenten steeds meer verwachten, is het essentieel om je marketingstrategieën te optimaliseren. Dit onderzoek biedt praktische inzichten en tools om je internationale marketing niet alleen schaalbaar maar ook uiterst effectief en lokaal relevant te maken.

Download de bluepaper

Benieuwd naar de uitgebreide resultaten en aanbevelingen? Download in oktober de bluepaper en ontdek hoe je je internationale marketingstrategie naar een hoger niveau tilt. Laat je inspireren door de inzichten van top experts en implementeer direct de best practices in je eigen organisatie.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp