Maak online opzeggen makkelijker
Bijgewerkt op: 25 januari 2021
Bedrijven maken het vaak te moeilijk om online accounts of abonnementen op te zeggen, zegt de Consumentenbond na onderzoek onder 125 populaire diensten, waaronder webwinkels, datingsites en social media-platforms. De conclusie: Eén op de drie bedrijven maakt online opzeggen lastig of onmogelijk.
Bedrijven en webwinkels maken het klanten lastig om op te zeggen of een account te laten verwijderen. De informatie over de opzegprocedure wordt bijvoorbeeld diep in de website geplaatst of ze sturen aan op telefonisch contact.
“We adviseren om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken om een abonnement op te zeggen of een account te verwijderen, bijvoorbeeld via een optie in het account zelf. Wees in ieder geval duidelijk over hoe klanten kunnen opzeggen. Vanuit privacy, het recht om vergeten te worden en klantvriendelijkheid is dat wel zo netjes”, zegt Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org. “Je kunt mensen daarbij vragen om de reden van opzegging, maar antwoord geven daarop is niet verplicht.”
Onderwerpen
Heb jij vragen over
dit onderwerp?
Neem dan contact met onze expert.
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
De Ontbossingswet EUDR: Nieuwe verplichtingen voor online retailers
Gepubliceerd op 30 oktober 2024Werk je met producten zoals koffie, soja, leer of hout? Vanaf 2026 moet je met een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring bewijzen dat je producten ‘ontbossingsvrij’ zijn. Hoe zit dit precies?
-
Regelgeving van/voor-prijzen
Gepubliceerd op 30 oktober 2024KennisartikelDe regelgeving over van/voor-prijzen is ingegaan. Hoe dat precies zit, lees je hier.
-
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de UPV
Gepubliceerd op 7 oktober 2024KennisartikelIn dit kennisartikel zetten we alle UPV's op een rijtje. Zo ben jij precies op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
-
Zo voldoe je aan de verpakkingswetgeving per land
Gepubliceerd op 7 oktober 2024KennisartikelOntdek hoe je aan de verpakkingswetgeving in de EU voldoet en boetes voorkomt met de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV).