MetOlijf.nl behaalt de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering: ontdek hun duurzame strategieën

Gepubliceerd op: 18 juli 2024
Bijgewerkt op: 18 juli 2024
Mark Tw

MetOlijf.nl biedt een breed scala aan natuurlijke cosmetica uit Griekenland, gericht op het verzorgen van huid en haar. Het bedrijf staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, met producten die vrij zijn van onnodige toevoegingen. Dankzij een uitstekende klantenservice en snelle levering, heeft MetOlijf.nl een sterke reputatie opgebouwd bij al bijna 200.000 tevreden klanten. Daarnaast is MetOlijf.nl een van de eerste elf bedrijven die het Thuiswinkel Duurzaamheidscertificaat heeft behaald. Mark Wagemakers - Treep deelt zijn inzichten over het certificeringsproces en de impact ervan op hun bedrijfsvoering.

Wat motiveerde jullie om deel te nemen aan de duurzaamheidscertificering van Thuiswinkel.org?

Mark vertelt: “E-commerce verandert continu en de manier waarop de maatschappij consumeert óók. We willen niet achterblijven en anticiperen op de strenge wetgeving uit Brussel. De certificering van Thuiswinkel.org biedt een uitdagend en inspirerend assessment. Het proces is niet alleen leuk, maar ook waardevol voor het verbeteren van onze duurzaamheidsstrategie.”

Kun je beschrijven hoe het certificeringsproces verliep voor jullie bedrijf?

Het certificeringsproces verliep volgens Mark soepel: “Ja, het kost tijd om alle details uit te zoeken, zoals het type doosje dat je gebruikt of de CO2-uitstoot van leveringen. Maar de vragen in het assessment helpen je om je bedrijf een duurzame visie mee te geven.” Een uitdaging was om iedereen in de keten gemotiveerd te krijgen: “We willen niet voldoen aan de minimale eisen, maar de beste in de branche worden. De certificering was een katalysator om die ambitie waar te maken.”

Resultaten: Meer dan alleen een certificaat

Sinds de certificering heeft MetOlijf.nl positieve stappen gezet. Mark: “Klanten merken niet direct dat we gecertificeerd zijn, en dat is goed. Duurzaamheid moet geen marketingtruc zijn, maar een integraal onderdeel van je bedrijfsvoering.” Interne veranderingen, zoals het herzien van productformules en het verminderen van retouren, hebben geleid tot het winnen van de Sustainability Award op de Shopping Awards 2024.

Grote vooruitgang geboekt op het gebied van missie en visie

De grootste vooruitgang is geboekt op het gebied van missie en visie. Mark legt uit: “Een nieuwe missie en strategie stellen ons in staat om alle zes pijlers van duurzaamheid aan te pakken. Zo hebben we onze productpagina’s aangepast op basis van klantfeedback en verduurzamen we ons productaanbod.”

Mark benadrukt de bredere impact van de certificering: “Duurzaamheid staat voor de lange termijn. Door kleine stappen te zetten, kan de sector binnen een jaar veel bereiken. Minder retouren, beter productaanbod, en een duidelijke visie dragen allemaal bij.”

Begin vandaag!

Mark adviseert andere bedrijven: “Doe het gewoon en ga er met een open blik in. De certificering biedt waardevolle inzichten en helpt je stap voor stap. Mocht je nog niet voldoen aan de eisen, neem dan de tijd om verbeteringen door te voeren. Uiteindelijk levert het je niet alleen besparingen op, maar ook duurzame groei.”

Een duurzame toekomst

Mark besluit: “Zie een certificering niet als een examen, maar als 150 gratis tips. Hoe kun je jouw producten verbeteren? Hoe verminder je retouren? Duurzaamheid biedt kansen voor betere deals en meer winst. Het staat voor duurzame groei en nieuw zakelijk succes.”


Met deze inspirerende woorden van Mark nodigen we je uit om ook deel te nemen aan de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering en samen te werken aan een duurzame toekomst voor e-commerce. Maak shoppen duurzamer met Thuiswinkel.org! Wil je meer weten over de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering? Bezoek dan onze pagina of neem contact op met onze expert. 

 

 

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

CTA Inge Demoed

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp