Nieuwe business partner: Allegro helpt je succesvol te verkopen in Polen en daarbuiten

Gepubliceerd op: 18 september 2024
Bijgewerkt op: 18 september 2024
Allegro
Business Partner

Thuiswinkel.org verwelkomt met trots Allegro als onze nieuwste business partner. Allegro is het toonaangevende e-commerce platform in Polen, met een groeiende aanwezigheid in Tsjechië en Slowakije. Allegro biedt Nederlandse verkopers de kans om hun markten uit te breiden en hun business te laten groeien in Centraal- en Oost-Europa (CEE). We spraken Sylwia Siwek-Nowak over de uitdagingen en huidige ontwikkelingen binnen Allegro. Ontdek wat Allegro voor jou als lid van Thuiswinkel.org kan betekenen!

Waar zijn jullie het meest trots op?

Allegro heeft zichzelf bewezen als het meest populaire e-commerce platform in Polen, met een indrukwekkende aanwezigheid van 25 jaar. Dit succes is te danken aan het feit dat we een uiterst effectieve verkoopomgeving hebben gecreëerd die duizenden handelaren in staat stelt miljoenen kopers te bereiken. Een recent onderzoek van KPMG toont aan dat Allegro verantwoordelijk is voor ongeveer 1% van de Bruto Toegevoegde Waarde (GVA) en het Bruto Binnenlands Product (BBP) van Polen. Vorig jaar werden er maar liefst 1,15 miljard artikelen via ons platform verkocht!

Onze klanten vertrouwen op ons, en dat is iets waar we enorm trots op zijn. Het vertrouwen dat we hebben opgebouwd, laat zien dat onze klanten onze producten en diensten waarderen en ze naadloos in hun leven integreren. Onze gemeenschap omvat elke derde Pool en elke tweede Poolse onderneming, en we blijven groeien door constant in te spelen op de behoeften van onze gebruikers.

Wat inspireert jullie?

Bij Allegro laten we ons leiden door data. We monitoren continu de prestaties van ons platform en onze diensten, evenals de markttrends en veranderende consumentenbehoeften. Dit data-gedreven model stelt ons in staat om onze producten voortdurend te ontwikkelen en te innoveren, zodat ze optimaal aansluiten bij de behoeften van zowel consumenten als handelaren.

Met gegevens van bijna 20 miljoen kopers en 150 duizend verkopers hebben we een solide basis om onze strategieën te verfijnen en nieuwe kansen te benutten. We geloven dat door het omarmen van data, we in staat zijn om onze gebruikers de beste ervaring te bieden en tegelijkertijd onze groei in nieuwe markten te versnellen.

Wat is jullie grootste uitdaging op dit moment?

Onze grootste uitdaging op dit moment is onze internationale expansie. We hebben onlangs lokale domeinen gelanceerd in Tsjechië (2023) en Slowakije (2024), wat een belangrijke stap is in het uitbreiden van onze diensten in de regio. Een belangrijk onderdeel van deze uitbreiding is onze One Fulfillment-service, die nu niet alleen pakketten naar Polen, maar ook naar Tsjechië en Slowakije beheert.

Deze service biedt een geïntegreerde oplossing voor opslag, verpakking, verzending en ondersteuning na aankoop, zoals retouren en klachtenafhandeling. Door klantvragen over betalingen en leveringen te centraliseren, zorgen we voor een naadloze ervaring voor onze klanten. Meer dan 1.000 bedrijven maken al gebruik van One Fulfillment, wat hun verkoop aanzienlijk heeft verbeterd.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zien jullie op korte en lange termijn?

Wij zien veel potentieel in het verder ontwikkelen van onze bezorg-, advertentie- en financiële diensten. Ons doel is om zowel de koop- als verkoopervaringen te verbeteren door een compleet winkel-ecosysteem te bouwen rond ons platform.

Een goed voorbeeld hiervan is Allegro Pay, een dienst die veilige financieringsopties biedt aan meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers. Allegro Pay maakt het mogelijk om betalingen binnen 30 dagen na aankoop te doen of te verdelen in handige termijnen. Deze service verhoogt de toegankelijkheid van onze verkopers' aanbiedingen en draagt bij aan een flexibele budgettering voor onze gebruikers.

Een ander belangrijk initiatief is Allegro Delivery, waarmee klanten een afleverlocatie kunnen kiezen uit ons uitgebreide netwerk van One Box machines en Orlen afhaalpunten. Dit netwerk blijft groeien, nu ook richting Tsjechië, wat onze toewijding aan het verbeteren van het bezorgproces aantoont.

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org ondersteunen?

Allegro biedt Nederlandse verkopers de mogelijkheid om nieuwe markten in de CEE-regio te betreden. Met een klantenbasis van bijna 20 miljoen actieve kopers in Polen, Tsjechië en Slowakije, bieden wij directe toegang tot een loyaal klantenbestand.

Onze One Fulfillment-service biedt opslag en orderverwerking, zodat je in de gehele regio kunt verzenden zonder zelf logistieke contracten te hoeven afsluiten. Dit betekent dat alle leveringen worden afgehandeld via bewezen binnenlandse en internationale bezorgmethoden. Daarnaast hebben verkopers toegang tot verkoopontwikkelings- en analysetools, evenals technische en adviserende ondersteuning.

Door deel te nemen aan ons Allegro Smart! Programma, kunnen verkopers ook profiteren van onbeperkte leveringen en gratis retouren, wat de loyaliteit en aankoopfrequentie van klanten vergroot.

Zijn jullie actief in grensoverschrijdende verkopen?

Absoluut! Allegro breidt zich actief internationaal uit en grensoverschrijdend verkopen is een van onze topprioriteiten. Ons "list once, sell everywhere" model stelt verkopers in staat om hun internationale verkopen te beheren vanuit één enkel verkoopspaneel. Dit betekent dat verkopers naadloos hun grensoverschrijdende verkopen kunnen beheren met tools die de taal van de aanbieding aanpassen, prijzen instellen, leveringsmethoden kiezen en analyses verstrekken om de verkoop te verbeteren.

Hoe kunnen jullie onze leden ondersteunen op het gebied van grensoverschrijdende verkopen?

We hebben onze cross-border verkooptools aangepast om de uitdagingen van internationaal verkopen te verminderen. Allegro biedt oplossingen voor veel van de obstakels die verkopers tegenkomen bij grensoverschrijdend verkopen. Zo zorgen we voor de noodzakelijke technologische en operationele infrastructuur, integreren we lokale betalingsmethoden en bieden we tools voor automatische vertaling en communicatie met kopers in de lokale taal.

Bovendien ondersteunen wij uitgebreide promotieactiviteiten in Tsjechië en Slowakije, wat onze aanwezigheid in deze markten versterkt en onze verkopers helpt om hun internationale klantenbestand uit te breiden.

Wat zijn jullie drie belangrijkste adviezen voor onze leden?

  1. Breid uit naar de Poolse markt: De Nederlandse markt kent een tragere groei en toegenomen concurrentie. Dit maakt het een ideaal moment om nieuwe markten te verkennen. Allegro biedt toegang tot Polen, Slowakije en Tsjechië, waardoor je klantenbestand kan groeien.
  2. Begrijp de verwachtingen van Poolse kopers: Poolse kopers hechten veel waarde aan flexibele bezorgopties, waarbij 80% van de pakketten wordt geleverd aan pakketkluizen. Zorg ervoor dat je deze service kunt bieden door gebruik te maken van onze One Fulfillment by Allegro.
  3. Maak gebruik van Allegro's groei en uitbreiding: Allegro breidt snel uit naar nieuwe markten, waaronder Hongarije, Kroatië en Slovenië. Door nu toe te treden, kun je een van de eerste verkopers zijn in deze opkomende markten, wat je een concurrentievoordeel oplevert.

Allegro kijkt ernaar uit om Nederlandse verkopers te helpen hun internationale ambities waar te maken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw groei kunnen ondersteunen!

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Thuiswinkel Arbeidsmarkt Monitor: Ontdek de laatste trends en inzichten

    Gepubliceerd op 12 september 2024
    Kennisartikel

    Hoe staat de huidige e-commerce arbeidsmarkt ervoor? In de recent verschenen Thuiswinkel Arbeidsmarkt Monitor kun je daar alles over lezen, inclusief knelpunten en oplossingen.

    Arbeidsmarktmonitor 2023 2024
  • Thuiswinkel Arbeidsmarkt Monitor 2023-2024

    Gepubliceerd op 12 september 2024
    Download

    De Thuiswinkel Arbeidsmarkt Monitor geeft inzicht in hoe de huidige e-commerce arbeidsmarkt ervoor staat. Download hier de resultaten!

    Cover Arbeidsmarktmonitor
  • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

    Gepubliceerd op 9 september 2024
    Kennisartikel

    Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

    Website Posts (1)
  • Ontdek de kracht van data met onze nieuwe e-learning

    Gepubliceerd op 23 augustus 2024
    Kennisartikel

    Samen met experts Tije Vlam, AI en product owner bij Datahive360, en Estéban Gorter, Digital Analytics Consultant bij Traffic Builders, duik je in de wereld van dataverzameling en -analyse.

    Business Partners Tablet Met Data Statistieken 800X400
    e-Academy