Nieuwe business partner: Returnless
Bijgewerkt op: 15 mei 2023
Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner: Returnless. We spreken met Marijn Prijs, Co-founder van Returnless, over de uitdagingen, de ontwikkelingen in de markt en over hoe Returnless de leden van Thuiswinkel.org verder kan helpen.
Wat laat jullie inspireren?
Returnless is gespecialiseerd in het neerzetten van een retouroplossing die ervoor zorgt dat webwinkels duurzamer kunnen werken. Het bedrijf weet zich te laten inspireren door haar klanten: “We merken dat iedere webwinkel te maken heeft met een ander retourproces. We horen telkens nieuwe en innovatieve vraagstukken voorbij komen waar wij op in kunnen spelen om onze retouroplossing te verbeteren”, aldus Marijn.
Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?
Bij Returnless is er sprake van een relatief jong bedrijf en dit brengt volgens Marijn ook weer uitdagingen met zich mee: “Doordat we een jong bedrijf zijn hebben we veel zaken zelf moeten leren, denk aan het aannemen van personeel, HR-beleid, het willen groeien (maar niet ten koste van alles), langere termijn plannen maken en ga zo maar door. Sinds kort hebben we een raad van advies in het leven geroepen met zeer ervaren mensen binnen de SaaS en carriers wereld. Dit brengt ons heel veel waarde en ook veel rust”, vertelt Marijn.
Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?
Bij Returnless zien ze dat grote merken als Zara en H&M overgegaan zijn op betaald retourneren. Volgens Marijn is dit een goede ontwikkeling wat door veel kleine merken wordt overgenomen. Marijn verwacht dat webshops op de langere termijn de behoefte gaan krijgen om retouren weer direct aan te bieden naar de eerstvolgende klant of naar een andere derde partij: “We vinden het inmiddels heel normaal om bijvoorbeeld iets op Vinted te kopen, maar wanneer we een product ontvangen waarin we zien dat de doos al eens is geopend vinden we dit niet prettig. Ik verwacht dat dit beeld in de toekomst gaat veranderen”, aldus Marijn.
Zijn jullie ook crossborder actief?
Returnless opereert door heel Europa en is aan het onderzoeken hoe zij ook buiten Europa het gehele retourproces kunnen oppakken: “De uitdaging buiten Europa zit hem momenteel in het invoeren van goederen voor douanedoeleinden maar ook het mogelijk maken om transacties uit te voeren en dit btw technisch goed te regelen”, vertelt Marijn.
Welke 3 adviezen heb je voor onze leden?
Returnless kan de leden van Thuiswinkel.org laten zien wat de mogelijkheden binnen hun retourproces zijn en heeft alvast drie adviezen voor onze leden:
- Accepteer dat retouren onderdeel zijn van e-commerce, maar hoge kosten per retour niet! Door grip te krijgen op je retouren verlaag je de kosten per retour, verminder je retouren en verbeter je de klanttevredenheid.
- Zie retouren als een onderdeel binnen je bedrijfsvoering zoals inkoop, marketing, sales of finance dat ook is. Stel ook hier je kpi’s voor op, maak medewerkers verantwoordelijk en ga met tooling aan de slag.
- Denk na over een retourbeleid. Welk beleid past binnen jouw bedrijfsmodel / organisatie. Gratis of betaald retourneren of een combinatie? Wil je alles retour ontvangen of eerst controleren? Welke vervoerders wil je aanbieden? Welke systemen wil je koppelen om werkdruk weg te nemen. Wil je een beleid op basis van productcategorieën, klantgroepen of order waarde? Ga je onderscheid maken per land?
Marijn sluit het interview af dat onze leden opzoek moeten gaan naar een retouroplossing die de meeste van deze vragen kan uitvoeren.
Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Returnless?
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024CategorieDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.
-
Whitepaper: De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024DownloadDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.
-
Dark patterns staan volop in de belangstelling
Gepubliceerd op 20 november 2024KennisartikelVolgens de Europese Commissie worden dark patterns veelvuldig in de online wereld gebruikt. Onderzoeken lopen uiteen, maar stellen dat 40% tot 97% van alle onderzochte websites hier gebruik van maken. Doe jij hier ook aan mee?
-
Optimaliseer je website voor AI (GEO) + SearchGPT
Gepubliceerd op 18 november 2024KennisartikelHoe zorg je ervoor dat AI mijn product of service aanbeveelt aan de gebruiker? Onze business partner U- Digital legt het in dit kennisartikel aan je uit.