Ook Eerste Kamer steunt inzet coronapas in niet-essentiële winkels
Bijgewerkt op: 6 december 2021
De Eerste Kamer steunt de mogelijkheid om het coronatoegangsbewijs in te kunnen zetten voor toegang van niet-essentiële winkels. Klanten van bijvoorbeeld kleding- en meubelwinkels zouden dan hun QR-code moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen. Eerder ging de Tweede Kamer al akkoord met het wetsvoorstel.
Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om om de coronapas in de toekomst in deze sector te verplichten. Ook bij niet-essentiële dienstverlening, zoals kappers en pretparken, mag het coronatoegangsbewijs dan ingezet worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs ingaat. Het demissionaire kabinet zal hiervoor nog een zogeheten ministeriële regeling voorleggen aan beide Kamers.
De branchevertegenwoordigers INretail, de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), Vakcentrum en de Nationale Winkelraad zijn fel tegen de invoering van een coronapas. Half november hebben zij dit expliciet gemeld in een brief aan de Tweede Kamer en aan het Veiligheidsberaad. Vanwege personeelstekort en discussies die gaan ontstaan aan de winkeldeur, is het coronatoegangsbewijs volgens hen onwerkbaar en niet handhaafbaar bij de winkelingang.
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
De Ontbossingswet EUDR: Nieuwe verplichtingen voor online retailers
Gepubliceerd op 30 oktober 2024Werk je met producten zoals koffie, soja, leer of hout? Vanaf 2026 moet je met een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring bewijzen dat je producten ‘ontbossingsvrij’ zijn. Hoe zit dit precies?
-
Regelgeving van/voor-prijzen
Gepubliceerd op 30 oktober 2024KennisartikelDe regelgeving over van/voor-prijzen is ingegaan. Hoe dat precies zit, lees je hier.
-
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de UPV
Gepubliceerd op 7 oktober 2024KennisartikelIn dit kennisartikel zetten we alle UPV's op een rijtje. Zo ben jij precies op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
-
Zo voldoe je aan de verpakkingswetgeving per land
Gepubliceerd op 7 oktober 2024KennisartikelOntdek hoe je aan de verpakkingswetgeving in de EU voldoet en boetes voorkomt met de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV).