Ook Eerste Kamer steunt inzet coronapas in niet-essentiële winkels
Bijgewerkt op: 6 december 2021
De Eerste Kamer steunt de mogelijkheid om het coronatoegangsbewijs in te kunnen zetten voor toegang van niet-essentiële winkels. Klanten van bijvoorbeeld kleding- en meubelwinkels zouden dan hun QR-code moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen. Eerder ging de Tweede Kamer al akkoord met het wetsvoorstel.
Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om om de coronapas in de toekomst in deze sector te verplichten. Ook bij niet-essentiële dienstverlening, zoals kappers en pretparken, mag het coronatoegangsbewijs dan ingezet worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs ingaat. Het demissionaire kabinet zal hiervoor nog een zogeheten ministeriële regeling voorleggen aan beide Kamers.
De branchevertegenwoordigers INretail, de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), Vakcentrum en de Nationale Winkelraad zijn fel tegen de invoering van een coronapas. Half november hebben zij dit expliciet gemeld in een brief aan de Tweede Kamer en aan het Veiligheidsberaad. Vanwege personeelstekort en discussies die gaan ontstaan aan de winkeldeur, is het coronatoegangsbewijs volgens hen onwerkbaar en niet handhaafbaar bij de winkelingang.
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Dark patterns staan volop in de belangstelling
Gepubliceerd op 20 november 2024KennisartikelVolgens de Europese Commissie worden dark patterns veelvuldig in de online wereld gebruikt. Onderzoeken lopen uiteen, maar stellen dat 40% tot 97% van alle onderzochte websites hier gebruik van maken. Doe jij hier ook aan mee?
-
Doorgestreepte adviesprijs of adviesprijs met daarbij een kortingspercentage is niet meer toegestaan
Gepubliceerd op 14 november 2024KennisartikelDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft haar standpunt over adviesprijzen aangepast, wat grote gevolgen heeft voor verkopers. Onze juristen leggen uit wat dit voor jouw webshop betekent.
-
Verantwoordelijkheid in de keten: nieuwe eisen voor alcoholverkoop online
Gepubliceerd op 14 november 2024Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een wetsvoorstel om de verantwoordelijkheid voor leeftijdsverificatie bij alcoholverkoop uit te breiden naar vervoerders.
-
De Ontbossingswet EUDR: Nieuwe verplichtingen voor online retailers
Gepubliceerd op 30 oktober 2024Werk je met producten zoals koffie, soja, leer of hout? Vanaf 2026 moet je met een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring bewijzen dat je producten ‘ontbossingsvrij’ zijn. Hoe zit dit precies?