Thuiswinkel e-Academy hercertificeert zes opleidingen tijdens Shopping Today

Categorie
Gepubliceerd op: 10 oktober 2024
Bijgewerkt op: 10 oktober 2024
E Academy Hercertificering

Tijdens Shopping Today, het grootste e-commerce-kennisevent van Nederland, heeft Thuiswinkel.org zes opleidingen opnieuw gecertificeerd met het opleidingsprogramma e-Academy. Elke twee jaar evalueren de auditoren of deze gecertificeerde opleidingen nog steeds voldoen aan de door de markt gestelde eisen. “De laatste jaren is er veel veranderd: de arbeidsmarkt is krapper geworden en we zien dat er door de snelle innovatie binnen de e-commercesector andere vaardigheden nodig zijn. Door opleidingen te certificeren waarborgen we dat studenten de vaardigheden en kennis opdoen om succesvol aan de slag te gaan in de e-commercesector, ” aldus Marlene ten Ham, Algemeen Directeur van Thuiswinkel.org.

Dit jaar zijn zes opleidingen van verschillende onderwijsinstellingen opnieuw gecertificeerd:

  • AD Marketing Management van Avans Den Bosch
  • Ondernemerschap en Retail Management van Fontys
  • AD E-commerce van Hogeschool Utrecht
  • Ondernemerschap en Retailmanagement van Saxion
  • Digital communication van SchaalX
  • e-Commercespecialist van Vonk

Excellent-label voor twee opleidingen

Van deze zes opleidingen hebben twee het predicaat 'Excellent' ontvangen: de opleidingen van SchaalX en Fontys. Dit prestigieuze label onderstreept de hoge kwaliteit en relevante inhoud van deze programma’s, die maximaal aansluiten op de behoeften van de e-commercesector.

Marlene ten Ham benadrukt het belang van deze hercertificering voor de toekomst van de sector: “De ontwikkelingen binnen e-commerce gaan in een razend tempo. Het is essentieel dat het onderwijs niet alleen meebeweegt, maar ook vooruitloopt op de veranderingen in de markt. Door deze opleidingen te hercertificeren en sommige zelfs als Excellent te erkennen, leveren zij een bijdrage aan het verkleinen van de kloof tussen theorie en praktijk en aan de verdere professionalisering van de e-commercesector.”

Aansluiting tussen theorie en praktijk

De certificering is een belangrijke stap in het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt en het omgaan met de krapte op de arbeidsmarkt. Uit de recent verschenen Thuiswinkel Arbeidsmarktmonitor blijkt bijvoorbeeld dat het aantal vacatures in de onlinesector onder andere wordt veroorzaakt door een verandering in de vraag naar nieuwe digitale competenties. De vraag naar digital skills neemt dus toe en de gecertificeerde opleidingen spelen hier met hun curricula goed op in.

Het is cruciaal dat het bedrijfsleven samen optrekt met het (hoger) onderwijs ten behoeve van een betere aansluiting van starters op de e-commerce arbeidsmarkt. Als Thuiswinkel e-Academy zorgen we voor meer digitaal toptalent en erkende professionals in de e-commercesector. Daarom bieden we opleiders in het mbo en hbo actuele profielen met uitstroomcriteria en de mogelijkheid om daarmee de opleidingen in te richten en aan te scherpen. De profielen vormen de basis voor de certificering van wo- , hbo- en mbo-opleidingen en worden jaarlijks bijgewerkt. Momenteel certificeert Thuiswinkel.org meer dan dertig opleidingen op het gebied van e-commerce en retail.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Optimaliseer je website voor AI (GEO)

    Gepubliceerd op 14 oktober 2024
    Kennisartikel

    Hoe zorg je ervoor dat AI mijn product of service aanbeveelt aan de gebruiker? Onze business partner U- Digital legt het in dit kennisartikel aan je uit.

    Eric Waterschoot 800 X 400
  • Thuiswinkel.org presentaties op Shopping Today 2024

    Gepubliceerd op 11 oktober 2024
    Download

    Tijdens Shopping Today 2024 heeft Thuiswinkel.org verschillende presentaties gegeven. Download op deze pagina de presentaties.

    Wrap Up 800 X 400
  • Shopping Today 2024: Dé inspiratiebron voor de toekomst van e-commerce

    Gepubliceerd op 10 oktober 2024
    Kennisartikel

    In dit artikel geven we je een impressie van hoe Shopping Today eruit heeft gezien en blikken we terug op de inspirerende keynotesessies. 

    Wrap Up 800 X 400
  • Oscar Hundman over het succes van bol

    Gepubliceerd op 10 oktober 2024
    Kennisartikel

    Oscar Hundman, Chief eCommerce Officer van bol, vertelt tijdens Shopping Today hoe het nu met bol gaat, wat er moet veranderen en hoe ze bouwen aan een toekomst waarin duurzame groei centraal staat.

    Oscar Hundman, Bol, Wrap Up